Hur jag behandlar mage tryck, gas & rapningar?

Smärta och obehag i samband med överskott tarmluft kan orsakas av flera olika faktorer. Vissa frukter, grönsaker och andra livsmedel kan orsaka gas och väderspänning. Dessutom kan vissa hygienkrav, till exempel inflammatorisk tarmsjukdom och divertikulit, vara att skylla. Oavsett orsak, den sociala skam och obehag till följd av gas och väderspänning kan göra vem som helst olycklig. Lyckligtvis finns det flera metoder för att bota gas och magen tryck och ge lindring.
1.
Ingest en over-the-counter produkt som innehåller simetikon, till exempel gas-X eller Mylicon. Den simetikon upplöser gasbubblor som skapar den rapningar och tryck, enligt WebMD "Se Referens 3. "
2.
Ta en over-the-counter enzymatiska matsmältningen. Produkter som Beano hjälper kroppen att bryta ner socker som finns i livsmedel som kan orsaka gas.
3.
Drick ett glas vatten 30 minuter före en måltid. Vattnet kommer att hjälpa till att förbereda magen för all mat som kommer som kan orsaka gas. Om magen är klar kommer den mer effektivt smälta maten, vilket kommer att leda till mindre gas, enligt Everyday hälsa "se referens 1. "
4.
Äta mat och dricka vätska långsammare. En huvudsakliga orsaken gas är överskottet svälja luft. När mat och dryck konsumeras långsammare, är mindre luft sväljs.
5.
Motion. Ökad fysisk aktivitet kan bidra till att stimulera magen, vilket minskar mängden gas och uppblåsthet.
6.
Undvik mat som kan leda till överflödig gas. Enligt WebMD "Se Referens 3," livsmedel och drycker som mjölk, bröd, kolsyrade läsk, bönor och vissa frukter kan leda till överflödig gas.
7.
Undvika aktiviteter som leder nedsväljning av ett överflöd av luft, såsom rökning och tuggummi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.