Varför min mage sticker ut efter jag äta?

Den största orsaken till mage utstick eller uppkördhet efter en måltid är gas som byggs upp i magen och tarmarna. Det är en vanligt förekommande oftast fälls av de typer som konsumeras av livsmedel

Orsaker

Mat intolerans och dricka för mycket under en måltid kan ge gas till formen. Äta kolhydrater såsom hög sockerprodukter och läsk kan göra buken svälla. Vissa mediciner kan också orsaka uppsvälldhet efter måltid.

Villkor

Tillstånd som colon irritabile, lactaid intolerans kan Crohns sjukdom och kolit orsaka svår uppkördhet och kramper efter en måltid. De flesta av dessa förhållanden kräver strikt diet och ibland kosttillskott.

Undvika Bloat

Ta ett kosttillskott innan du äter. Undvik att dricka kolsyrade vätskor under en måltid. Tugga maten väl innan de sväljer. Eliminera vissa livsmedel som du tror orsakar problem.

Behandling

Om uppblåsthet fortsätter efter att försiktighetsåtgärder vidtogs, se en läkare. Symtom kan orsakas av ett tillstånd som behöver medicinsk behandling.

Överväganden

Försök att äta mer naturlig mat snarare än snabbmat eftersom de innehåller höga halter av natrium och fett som kan orsaka uppsvälldhet. Färdigförpackade livsmedel som du pop i mikrovågsugn innehåller höga halter av natrium och fett.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.