stärkelse och sura uppstötningar

Sura uppstötningar, vardagligt tal kallas halsbränna, har många orsaker, och kost anges av många patienter som en utlösande faktor för attacker av halsbränna. Stärkelse, i dess många former, kan spela en roll i många sura uppstötningar-patienternas symtom, antingen som en utlösande faktor eller som en diet alternativ att inskränka halsbränna attacker

Källor stärkelse

Stärkelse är en kolhydrat som tillverkas av alla växter med grönt, och är en primär källa för kolhydrater i den amerikanska kosten. Nästan varje grönsaker och frukt produkt vi äter innehåller stärkelse, från spannmål som ris och vete till frukt och grönsaker så olika som potatis och äpplen. Denna hög energi kolhydrater är så utbredd i amerikanska livsmedel som antar en låg-eller icke-stärkelse kost tar noggrant övervägande eller planering.

Utlösare av sura uppstötningar

Forskarna är inte riktigt säker på varför sura uppstötningar-patienter reagerar olika på mat, men många triggers för sura uppstötningar-attacker är individualiserade av patienten. Vissa forskare föreslår en koppling mellan genetik och en syra-reflux reaktion på stärkelse, men många sura uppstötningar-patienter klagar symtomen efter måltider om helt andra komponenter än stärkelse. En mat dagbok är oftast det bästa sättet spåra ditt attacker och med tiden avgöra vad som utlöser halsbränna.

Gluten känslighet och celiaki

Några sura uppstötningar-patienter kan drabbas av gluten känslig som utlöser halsbränna attacker. Gluten är en organisk förening som finns i stärkelse som vete, korn och råg, som hos patienter med celiaki orsakar en autoimmun reaktion riktar sig mot en av dess kemiska komponenter där kroppens försvar vänder sig mot smälta maten. Även detta villkor är vanligen begränsad till de nedre tarmarna, rapportera vissa patienter förbättras syra-återflöde efter växling till en glutenfri diet som substitut ris och majs stärkelse för vete.

Mat Balance

Andra studier tyder på att sura uppstötningar kan vara en försenad reaktion efter att ha ätit proteiner och stärkelse samtidigt. Proteiner kräver en sur mage att smälta, medan stärkelse behöver en grundläggande magen att smälta. När båda typer av livsmedel äts samtidigt eller nära varandra, i vissa människor sura och basiska enzymer som används för att smälta dessa livsmedel ut varandra och skapar en neutral mage miljö där maten inte smälta snabbt. Som det sitter i magen, bakterier i halva smälta maten växer, utlöser en autoimmun reaktion som orsakar sura refluxsjukdom. Äta proteiner och stärkelse i olika sammanträden kan hjälpa till att eliminera sura uppstötningar symtom i denna typ av patient.

Protein konsumtion

Eftersom magen behöver en sur miljö att smälta proteiner, äta dem utlöser bildandet av sura mage enzymer. Hos vissa patienter, overproduces magen dessa magsyra, vilket i sin tur leder till halsbränna. Genom att inkludera mer stärkelse i kosten, kan dessa sura uppstötningar-drabbade minska symptomen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.