tecken på sura uppstötningar

Sura uppstötningar uppstår när innehållet i magsäcken tillsammans med magsyra, tillbaka upp från magen och in i matstrupen. Det finns en mängd olika symptom, allt från bröstsmärtor till de mer allvarliga Barretts esofagus. Diagnos sura uppstötningar kan vara svårt eftersom symtomen inte kan ske varje dag eller efter varje måltid. I själva verket kan du gå månader i taget utan några symptom. Behandling finns och bör eftersträvas så snart som dessa symtom uppkommer.

Bröstsmärtor

Detta är det vanligaste symtomet på sura uppstötningar och kommer i form av en brännande känsla i bröstet. Det är vanligt att denna smärta blir värre när du bestämmer efter att ha ätit, och kan pågå upp till några timmar. Ibland kan det brinnande flytta in i halsen, det kändes som om maten stiger från magen. Detta kan resultera i ont i halsen, ett annat vanligt symtom.

Uppstötningar

Ett annat vanligt symtom inträffar detta när syran i magen tillsammans med dess innehåll flytta tillbaka upp i halsen och munnen. Ofta lämnar en bitter smak i munnen och halsen, med vissa upplever små bitar av mat stiger i munnen också.

Mouth Problem

Om sura uppstötningar går obehandlade under en viss tid syran från magen kan irritera tandköttet och bär emalj av dina tänder borta, vilket resulterar i karies. Din saliv kan påverkas också, eftersom den bitterhet från syran i magen skapar överskott av saliv, vilket lämnar en bitter smak i hela munnen.

Dysfagi

Dysfagi är ett medicinskt tillstånd som gör att andas och att svälja svårt. Det är ett symptom på kronisk syra reflux, och är vanligare när reflux har pågått under en lång tid och matstrupen har blivit skadad.

Barretts esofagus

Återkommande sura uppstötningar kan skada och ändra slemhinnan i matstrupen, vilket resulterar i ett tillstånd som kallas Barretts esofagus. Enligt medicinska experter syra reflux botemedel, kommer 10 procent av personer med detta villkor utveckla cancer i matstrupen. När erkänns som ett symptom på reflux, de som diagnostiserats med Barretts esofagus bör få regelbundna kontroller att övervaka att de villkor tillsammans med aggressiva sura uppstötningar behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.