kemoterapi kapillärläckagesyndrom

Även känd som Clarksons sjukdom eller koncentrationsgränser , var kapillärläckagesyndrom först beskrevs av läkarkåren 45 år sedan. På senare tid har en tydlig slips till anti-cancer läkemedel såsom interleukin- 2 och Taxotere har dokumenterats av flera forskningsstudier

Vad är det ?

kapillärläckagesyndrom är en sällsynt , systemisk sjukdom där blodkärlens väggar tillåta plasma ( vätskan komponent av blod ) rinner in i vävnaderna . Även koncentrationsgränser kan uppträda spontant , patienter som genomgår kemoterapi har en ökad benägenhet för sjukdomen . Om den inte behandlas leder koncentrationsgränser för att slutföra hjärtsvikt och är potentiellt dödlig.

Symtom

Symptomen är snabb svullnad eller viktökning , lågt blodtryck , förtjockning av blodet ( hemoconcentration ) , illamående , ryggvärk , och onormala blodprotein som kallas monoklonala gammopati . De som överlever koncentrationsgränser tenderar att ha upprepa händelser .

Cytostatika Link

Kemoterapi medel som används för att bekämpa cancer har ett antal skadliga biverkningar , bland vilka de skador de orsakar den mycket känsliga kapillär och arteriole väggar . Mekanismen är inte klart , men en rad faktorer från att levra störningar på ökad tillväxt faktorer som kan möjliggöra högre vävnad permeabilitet har noterats .

Behandlingar

En systematisk kapillärläckagesyndrom är en medicinsk nödsituation. När sjukhus , är intravenös vätsketillförsel administreras för att stabilisera blodtrycket , är steroider ges för att hjälpa till att reparera kärlväggen , och när krisen är över , är medicinering ges för att eliminera överflödig vätska .

Recovery

om de upptäcks tidigt och organskada från vätskeretention är avvärjd , kan många patienter återhämtar sig inom några dagar . Den vanliga underhållsbehandling inkluderar tar orala steroider såsom prednison vid första tecken på symtom återkommer . Efter fem år av diagnos , dödligheten är 76 procent .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.