sura uppstötningar kirurgi biverkningar

Sura uppstötningar är ett ganska vanligt tillstånd som de flesta människor har upplevt minst en gång under sitt liv . Men för en olycklig minoritet , är sura uppstötningar ett regelbundet återkommande tillstånd som leder till sådan nöd som medicinska åtgärder behöver vidtas . Om receptbelagda läkemedel misslyckas , är kirurgi ett alternativ-bara vara medveten om möjliga biverkningar

Acid Reflux

Enligt MedlinePlus är Acid Reflux ett tillstånd som kan uppstå när innehållet i magsäcken resa delvis tillbaka upp i matstrupen , irriterande dess foder och orsaka obehag. Symptom på detta tillstånd omfattar halsbränna , uppstötningar , illamående och kräkningar av mat eller blod .

Acid Reflux Kirurgi

Enligt Mayo Clinic , kirurgi är ett alternativ när alla andra behandlingar har misslyckats , och villkoret är så extremt att det otillbörligt stör det dagliga livet . Kirurgi är i allmänhet ett öppenvården förfarandet , som består av inslagning den övre delen av magen runt den nedre delen av matstrupen , vilket gör det betydligt svårare för mat att resa i fel riktning .

Komplikationer

Det finns en rad komplikationer som kan inträffa med kirurgi för att korrigera sjukdom sura uppstötningar. Bortom normen risken för att utveckla en reaktion på anestesi , finns det en risk för blödning under förfarandet , med risk för skador på matstrupen , och en allmän långsiktig risk för svårigheter att svälja .

Risk Factor

Enligt Mayo Clinic , komplikationer under själva förfarandet sker på en relativt låg nivå-runt 2 procent till 4 procent av alla operationer . Det finns en risk för dödsfall under förfarandet, men som förekommer i endast en av varje 500 fall . Den vanligaste biverkningen är svårigheter att svälja , vilket sker 10 procent till 15 procent av tiden . Förmodligen går dock denna svårighet att svälja bort med tiden när du vant sig vid situationen .

Överväganden

Enligt Mayo Clinic , på det hela taget är risken för biverkningar mycket större än den potentiella nyttan av förfarande . Om symtom på sura uppstötningar är så allvarliga att operation verkar vara det enda alternativet, bör den minimala risken för biverkningar avskräcka dig inte från att ta ett viktigt steg för att förbättra din livskvalitet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.