det sista stadiet av hjärncancer

humörsvängningar

En person i det sista stadiet av hjärncancer kommer att uppleva en rad förändringar , framför allt i den för deras humör och övergripande disposition . Människor som kämpar med denna sjukdom kan bli långt och kallt på grund av en tumör effekt på hjärnan . Även de vänligaste människor kan bli återkallat under slutskedet av hjärncancer. Patienter kan också bli otrevlig trots att inte ha en historia av att göra det tidigare . I extrema fall människor har också en benägenhet att bli lätt upprörd på de minsta saker och till och med fysiskt våld mot och med sina närmaste vänner och familjemedlemmar. Dessa förändringar i humör och beteende är ett resultat av hjärntumör och inte patienten själv . Personer som genomgår de sista stadierna av hjärncancer har i allmänhet ingen kontroll över hur de agerar .

Smärta

En person upplever det sista stadiet av hjärncancer kommer att vara nästan ständigt i en enorm mängd smärta . Detta är ett resultat av olika former av behandling som används av läkare för att bekämpa sjukdomen . Även om kemoterapi kan vara användbara för att hålla sjukdomen i schack , kan det vara obeskrivligt smärtsamt och obehagligt för en person att gå igenom . Mediciner som används under de sista stadierna av hjärncancer kan också leda till en person blir groggy och obegripliga . Vissa förfaranden kan ta bort en del av hjärnan att försöka ta bort sjukdomen från kroppen, vilket kan leda till varaktiga fysiska eller känslomässiga handikapp .

Addiction

På grund av höga halter av läkemedel som morfin som ges till patienter under de sista stadierna av hjärncancer , är risken hög för dessa människor att bli beroende av medicinering . Detta kan leda till inte bara smärta från sjukdomen om morfin inte ges i rätt doser , men en annan typ av smärta som en person börjar att gå igenom återtag om läkemedel har inte administreras kontinuerligt . Ju mer smärtstillande läkemedel som administreras , desto större risk för beroende .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.