prognos av livmodercancer

Livmodercancer hos kvinnor är också känd som endometriecancer. Enligt mayoclinic. com , mest livmodercancer fall är kvinnor som inte längre har tid och klimakteriet har diagnostiserats. Medan cancer är aldrig bra nyheter, livmodercancer mycket behandlingsbar när detta upptäcks i ett tidigt skede

Symtom

Det första symtomet som finns i en kvinna med livmodercancer är onormal blödning efter menopaus har satt i. Kvinnor inte i klimakteriet kommer att ha längre perioder av blödning eller blödning som uppstår mellan perioder . En blodig flytningar är närvarande också tillsammans med smärta i bäckenregionen och smärta vid samlag . Vissa kvinnor kommer också att uppleva oavsiktliga viktminskning .

Orsak

Livmoderkroppscancer orsakas när normala celler muterar eller bli onormal , dela , och växa i allt snabbare takt . Dessa celler fortsätter att dela sig och föröka även när de nya cellerna inte behövs av livmodern . Man tror att en ökning av östrogen spelar en roll i livmodercancer utveckla . Postmenopausala kvinnor som tar östrogen komplement utan andra hormoner är på en högre risk att utveckla livmodercancer . Fetma är en riskfaktor för livmodercancer som ökar när en kvinna är mer än 50 kg. överviktiga .

Diagnos

Standarden Pap-test för kvinnor inte test för livmodercancer , bara livmoderhalscancer. En kvinna som presenterar tecken och symtom på livmodercancer bör se en läkare för diagnos . En endometriebiopsi är den vanligaste testet utförs för att diagnostisera cancer . Detta test innebär att man tar ett prov på livmoderslemhinnan för diagnos . De flesta läkare kan utföra biopsin lätt under ett kontor besök . När livmodercancer diagnostiseras , får patienten remitteras till gynekologisk onkolog för behandling

Behandling

Den vanligaste behandlingen för livmodercancer är en hysterektomi-ett kirurgiskt ingrepp som tar bort livmodern och omgivande lymfkörtlar . Vissa kvinnor kommer också att ha äggledarna och äggstockarna bort . I de fall där cancern har spridit sig , är ytterligare behandling med strålbehandling , hormonbehandling eller kemoterapi föreskrivna .

Prognos

En kvinna som diagnostiseras med livmodercancer kommer sannolikt att förlora förmågan att föda barn i framtiden på grund av behandlingen tillgängliga alternativen. Medan de flesta fall av sjukdomen hos kvinnor efter menopaus innebär sjukdomen orsakar kvinnor i 30-årsåldern . Enligt University of Texas MD Anderson Cancer Center , lokal livmodercancer fall har en mer än 90- procent bota . Livmodercancer som spridit sig till bäckenet eller är aggressiv i naturen har en dramatiskt lägre träffsäkerhet, med endast 20 procent av kvinnorna överlever mer än fem år .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.