som uppfann mammografi ?

Modern mammografi räddar eller förlänger livet för kvinnor som lider av bröstcancer med tidig upptäckt . Även förfinats under åren av vetenskapsmän och forskare, är skyldig medicin begreppet mammografi till en tysk kirurg som först använde tekniken i början av 1900 och en tysk forskare på 1920-talet som avancerade metoden

Den tyska Connection

Enligt DiscoveriesInMedicine. com var tysk kirurg Albert Saloman de första att använda röntgenteknik , som drabbade den medicinska scenen i slutet 19th century, för att upptäcka bröstcancer . Genom att använda röntgen på infekterade och redan tagits bort bröstvävnad , konstaterade Saloman flera typer av bröstcancer . Han använde aldrig mammografi i hans egen medicinsk praxis , men tekniken sprider sig till andra läkare och medicinska forskare . På 1920-talet , under förutsättning tysk forskare W. Vogel medicinska beskrivningar av hur röntgen visade skillnader i bröstvävnad , bildar en uppsättning identifiering protokoll som läkare fortsätta med idag, säger hemsidan .

Praktiska tillämpningar

Efter mitten 1950-talet världsberömd radiologen DrJacob Gershon-Cohen används mammografi för att screena friska kvinnor för bröstcancer i det första försöket till en praktisk tillämpning förebyggande av tekniken . Inom de närmaste tio åren , rapporter DiscoveriesInMedicine. com blev den teknik ofta används för att diagnostisera bröstcancer .

Fördjupad Practice

Eftersom användningen av mammografi växte på 1960-talet och 70-talen , ifrågasatte vissa inom det medicinska fältet hälsoeffekterna av X-strålar om kvinnor och om den exponerade patienter för höga nivåer av strålning . Denna oro har lett till skapandet av en avbildande film som minskar strålningen , säger DiscoveriesInMedicine. com .

Fler raffinering av tekniken skulle följa ett fyra -års studie av National Cancer Institute i början av 1970-talet . Den studie av ca 270. 000 kvinnor över hela USA visade att kvinnor som haft icke- cancerogena svulster upptäcktes i bröstet genomsökningar genomgick operationer som en del läkare kände var onödiga . Dessa upptäckter ledde till riktlinjer avseende ålder grupper av kvinnor som skulle tjäna mest på vanlig mammografi.

varför det är viktigt

Bröstcancer är en ledande dödsorsaken bland kvinnor , vilket understryker behovet av mammogram bland vissa åldersgrupper , för tidig cancer upptäckt . I många fall kan mammografi upptäcka tumörer i mindre , mer behandlingsbara stadier , vilket leder till längre liv .

Health Care Impact

Saloman s innovation i början 20th century fortsätter att hjälpa till att rädda liv . University of Texas MD Anderson Cancer Center publicerade en undersökning 2005 fann att kvinnor vars bröstcancer upptäcktes genom mammografi hade mycket högre överlevnad än de som fann sin cancer annat sätt , såsom fysiskt märka ett bröst klump . Forskare tillskrivas den högre överlevnad för tidig upptäckt av cancer i mindre dödlig stadier .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.