10 bröstcancer fakta

En av de mest livshotande typer av cancer för kvinnor är bröstcancer . För närvarande finns det inget botemedel mot cancer och enligt National Cancer Institute , är nästan 40. 170 kvinnor förväntas dö av sjukdomen under 2009. Bröstcancer drabbar kvinnor över hela världen av alla raser och åldrar .

Riskfaktorer

MichiganCancer. org rapporter om att några av de vanligaste riskfaktorerna för bröstcancer bland annat att ha några barn före 30 års ålder , en historia av cancer i familjen , ålderdom , hög dos bröst strålning behandlingar och hög bröstvävnad densitet .

Self-testet

En bröstsjälv-examen (BSE ) är en metod att kvinnor kan kontrollera sina bröst efter knölar för att upptäcka tidig bröstcancer. Tryck först här och titta på bröst för avvikelser . Flytta handen i cirkelrörelser för att känna djupt i bröstvävnaden . En läkare bör konsulteras om eventuella avvikelser finns . Tidig upptäckt är en av de främsta orsakerna kvinnor överlever bröstcancer .

Kliniska testet

En klinisk bröst sker under kvinnans årliga tenta av en ob-gyn , som genast kan agera om något onormalt upptäcks . En ob-gyn kommer också att coacha dig om vad du kan utseende och känsla för när du gör en egen examen .

Mammograms

Mammograms är oftast utförs på kvinnor över 40 och är en annan metod som används för att upptäcka bröstcancer . En mammografi är en röntgenbild av bröstet och underliggande områden, bland annat lymfkörtlar .

överlevnaden

Susan G. Komen hemsida rapporterar att nästan 89 av 100 kvinnor överleva i upp till fem år efter det att diagnosen bröstcancer .

är bröstcancer ärftlig?

Michigancancer . org rapporterar att 5 till 10 procent av bröstcancer är resultatet av en genetisk mutation.

bröstcancer och män

Enligt Susan G. Komen för Cure , mindre än 1 procent av fallen bröstcancer involvera män .

fall Race

National Cancer Society rapporter om att mellan 2002 och 2006 , av 100. 000 kvinnor : 127,8 vita , 117,7 svarta , 89,95 Pacific Islanders /asiater , 74,4 indianer /Alaskan infödda och 88,3 latinamerikaner hade bröst cancer .

dödlighet av ras

Av de kvinnor diagnosen bröstcancer ovan nästan 24 vita , 33 svarta , 13 asiater /Pacific Islanders , 18 indianer /Alaskan Natives och 16 latinamerikaner dog i cancer , enligt National Cancer Society .

Medianåldern för död i bröstcancer i USA

National Cancer Society rapporterar att medianåldern vid död av bröstcancer var 66 mellan 2002 och 2006 .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.