adjuvant behandling av stadium 3 tjocktarmscancer

När du lider av någon form av cancer , är dina behandlingsalternativ för cancer i tjocktarmen ofta baserad på scenen av sjukdomen . Som cancer förskott , gör de behandlingsalternativ blivit mer begränsade , men kan ändå vara effektivt i att döda cancerceller . Med stadium III koloncancer , är det ganska vanligt att gå igenom en form av adjuvant behandling efter den främsta formen av behandling

resektion

Innan adjuvant terapi , kommer de flesta fall av stadium III koloncancer behöver ett kirurgiskt ingrepp som kallas resektion . Vad denna operation innebär är att avlägsna alla sjuka vävnader i tjocktarm . Och beroende på svårighetsgraden av metastaser , kan det betyda att endast en del av din kolon avlägsnas , eller hela organet . När proceduren är klar kopplar din kirurg återstående friska delarna av din tarmkanal , så att matsmältningen kan äga rum .

Däremot finner stadium III koloncancer ofta andra organ som drabbats av sjukdomen , det mesta angränsande del av din tarmkanalen . Under förfarandet kan din läkare behöva ta bort delar av sjuk vävnad från andra organ i kroppen , som din ändtarm , tunntarmen eller reproduktiva körtlar . Efter din operation kommer du sedan flyttar in i adjuvant del av din behandling .

Cytostatika

Av alla adjuvant former av behandling av koloncancer är kemoterapi den klart vanligaste . Det används för att befria kroppen av eventuella kvarvarande cancerceller vänster eller missade efter kirurgisk resektion eller borttagning av sjuk vävnad . Oxaliplatin är en av de vanliga " mot cancer " droger som används idag , men din läkare kan i stället välja att använda fluorouracil , leukovorin eller en kombination av dessa läkemedel . Vad dessa droger inte är skador den genetiska makeup av onormala celler , så de är inte längre i stånd att snabbt dela sig. Detta styr deras tillväxt och orsakar ofta cancervävnaden att krympa och dö .

Strålbehandling

Men inte lika vanliga som kemoterapi , har strålbehandling också använts som en form av adjuvant vård efter kirurgisk resektion . Detta kan komma i form av extern strålning , där joniserat energi är riktad över det sjuka området att krympa och döda eventuella kvarvarande onormala celler , eller inre strålbehandling , där en radioaktiv enhet placeras nära (eller ens inom ) att vävnad tänkt att innehåller cancerceller .

Biologisk behandling

Beroende på din hälsa , ålder , svårighetsgrad av sjukdomen samt andra faktorer , kan du ha rätt att delta i en klinisk prövning som används som en form av adjuvant behandling av cancer . Med koloncancer , skulle det komma i form av biologisk behandling , där antikroppar och vacciner administreras väsentligen stärka immunförsvaret så att det kan bidra till att bekämpa tjocktarmscancer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.