mun förebyggande av cancer

Mun att förebygga cancer är det bästa sättet att undvika munhålecancer och cancer i mun och svalg . Mun cancer kan finnas på läppar, tunga , tandkött , inre kinder , övre gommen , svalget och matstrupen . Cancer är ett tillstånd där cellerna växer onormalt och utvecklas till tumörer . Godartade tumörer inte sprids , trots att de kan orsaka problem som de trycker mot strukturer i mun och invadera vävnader . Elakartad cancer sprider sig till omgivande vävnader och så småningom till resten av kroppen om det inte fångas och tas bort .

Eliminera Tobak Använd

Enligt National Cancer Institute , en av de främsta orsakerna till cancer i munhålan är användningen av tobaksvaror . Mouth förebyggande av cancer börjar med att begränsa eller eliminera dessa produkter som bidrar till förekomsten av cancer . Cigaretter och cigarettrök innehåller många cancerframkallande ämnen eller toxiner känd för att bidra till tillväxten av cancerceller . Dessa inkluderar bensen , cyanid , formaldehyd och många andra kemikalier . Tuggtobak innehåller också dessa cancerframkallande kemikalier , med undantag istället för att absorberas i lungorna de kemikalier sakta sippra direkt in i vävnaderna i munnen .

Eliminera Alcohol

Ju högre användning av alkohol, desto större den ökade risken av mun cancer , enligt National Cancer Institute . Mun att förebygga cancer bör omfatta ett borttagande eller åtminstone kraftigt begränsa mängden konsumerad alkohol . Fläckar av vit vävnad i slemhinnorna i munnen kan indikera förekomst av pre-cancerceller . De två vanligaste mun cancer inkluderar leukoplaki och erthyroplakia . Individer som både konsumerar alkohol och använda tobak löper en större risk att utveckla mun cancer än personer som bara använder en av dessa produkter .

begränsa solexponeringen

National Cancer Institute visar att höga halter av solexponering kan öka riskfaktorerna för att utveckla mun cancer . Mun cancer förebyggande åtgärder bör vidtas med hjälp av läppbalsam och solskydd med hög solskyddsfaktor värde som kommer att förhindra absorptionen av UVB och UVA-strålar på läpparna och omgivande vävnader . Oral cancer i läpparna ofta inledningsvis verka som små munsår eller ser ut som små munsår . Däremot läker de inte och de kan tillväxten större och har odefinierade gränser .

Eliminera Marijuana Rökning

National Cancer Institute visar att det finns ett starkt samband mellan mun cancer och marijuana rökning . Även i de flesta fall har ytterligare kemikalier inte lagts till marijuana som röks , den naturliga kemikalier som finns i röken är starkt korrelerad till utvecklingen av oral cancer i läppar , mun och luftstrupe . Dessutom personer smittade med den mänskliga papillomovirus ( HPV ) har en stor sannolikhet för att utveckla mun cancer om de också röker marijuana .

förbättra kost

Enligt National Cancer Institute , en av de bästa förebyggande mun cancer åtgärder som kan göras är att äta en kost rik på frukt och grönsaker . Frukt och grönsaker som är mörkgröna och lummiga eller ljus orange , röd och gul till färgen innehåller cancer-förebyggande beta- karotener och fria radikaler som är tänkta att bidra till att minska tillväxten av onormala cancerceller .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.