testikelcancer symptom & tidig upptäckt

Testikelcancer är relativt ovanliga jämfört med andra typer av cancer . Enligt Mayo Clinic är dock testikelcancer den vanligaste cancerformen hos män i åldern 15 till 34 år i USA

Fakta

Enligt Mayo Clinic är testikelcancer " mycket behandlingsbar "även om cancern har spridit sig . Chanserna för framgångsrik behandling är störst , men när cancern upptäcks tidigt .

Varför är tidig upptäckt viktig ?

Enligt American Academy of Family Physicians , fånga testikelcancer tidigt är avgörande för en positiv långsiktig prognos , eftersom testikeltumörer fördubblas inom en period av 10 dagar till en månad .

Vanliga symptom

En av de vanligaste symtomen är en utvidgning eller knöl i ett av dina testiklar . Detta kan åtföljas av en tyngdkänsla eller svullnad i pungen .

symtom på smärta

Symtomen omfattar en molande värk i ljumsken eller buken och smärta i en av dina testiklar eller i din pung .

Ytterligare Symtom

Ytterligare symtom kan vara ömhet eller svullnad av bröstvävnaden , en allmän känsla av obehag och oförklarliga trötthet .

självrannsakan

För att göra en egen examen , greppa varje testikel mellan tummen och fingrar , rullande försiktigt mellan fingrarna. Om du märker några knölar, bulor eller förändringar i storlek , kontakta din läkare så snart som möjligt .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.