återhämtning från ben cancer

Bone cancer är en ovanlig typ av cancer som angriper cellerna i dina ben , enligt American Cancer Society . Primär skelettcancer börjar direkt i benceller , medan sekundär skelettcancer börjar i en annan del av kroppen och metastasizes eller sprida ut till benceller . Det finns tre huvudtyper av ben cancer . osteosarkom, chondrosarcoma och Ewing sarkom

återvinning och behandling

Återhämtning från ben cancer beror på att få rätt diagnos och behandling. Tidig diagnos är särskilt viktig eftersom det är mycket lättare att återhämta sig från steg I Bone Cancer , med en cirka 84 procent överlevnad , enligt National Cancer Institute ( NCI ) , än från steg IV skelettcancer , med cirka 30 procent överlever . Många symtom har samband med ben cancer , inklusive smärta och svullnad i ett ben eller ett visst område i ben , frakturer i benet där skelettcancer ligger , snabb viktminskning , nattliga svettningar , feber eller frossa och extrem trötthet .

kirurgi och Bone Cancer Recovery

Enligt NCI beror särskild behandling på ett antal faktorer , inklusive plats , storlek och typ av sarkom och scenen att cancern är i. Dessutom patientens ålder, och nuvarande hälsotillstånd kan spela en roll i tillfrisknandet.

NCI rapporterar att kirurgi är vanligt och kan innefatta excision , som är fullständigt avlägsnande av vävnad , tumör eller organ från kroppen. Andra tekniker för skelettcancer operation inkluderar amputationer för att hjälpa reservdelar andra delar av spridningen av cancerceller . Dessutom kan en läkare välja att ersätta leder , utför rekonstruktiv kirurgi eller använda palliativ kirurgi för att lindra skelettsmärta .

Cytostatika Strålning

Cytostatika är också ett vanligt använt behandling av skelettcancer . Konventionell kemoterapi ger droger i en stor dos för att avlägsna celler från kroppen , internt . För ben cancerbehandling , kallas en form av kemoterapi fraktionerade doser kemoterapi har genomförts där endast en liten , koncentrerad dos appliceras på kroppen. GNI anger att detta är oftast den lämpligaste metoden för behandling för tidigt skelettcancer bland friskare individer eftersom det inte innebär att den allvarliga biverkningar av konventionell kemoterapi .

intensitetsmodulerad strålterapi är ett tredje alternativ . IMRT behandling använder en mycket avancerad dator som tar statistiken i det särskilda fallet , såsom patientens ålder, tumörens storlek , dess form och placering , och utvecklar en exakt dos av strålbehandling till rätt område , med hjälp av 3D -teknik .

återhämtningsperioden

Tidsramen för återvinning varierar beroende på varje enskilt fall och den särskilda behandling som används . En viktig faktor är hur mycket av den ursprungliga , centrala tumör kan tas bort eller förstöras av behandlingar . American Cancer Society rapporter om att tiden för återhämtning kan variera från ett år upp till flera år , om patienten alls återhämtar sig. Men rapporter ACS att chansen att en fullständig återhämtning för patienter som lider av skelettcancer drastiskt har förbättrats sedan utvecklingen av avancerad kemoterapi och tekniker strålning .

prognosen för tillfrisknande

Cancer återvinningsfaktorer redovisas i termer av femårsöverlevnaden statistik , som är anpassade att ta hänsyn till icke-närstående dödsorsaker . Patienter kan leva längre än de fem år som redovisas i tabellerna återhämtning . Enligt National Cancer Institute , diagnostiserade 67,5 procent av kaukasiska män med ben cancer lever fem år efter diagnos . Denna siffra är högre för kaukasiska kvinnor , på 72. 1percent . Afro- amerikanska män biljettpris också bättre än vita män i återhämtning statistik med fem års överlevnad på 70 . 0 procent för afro- amerikanska män . Afro- amerikanska kvinnor har dock en lägre prognos för återhämtning än kaukasiska kvinnor , med en 68,4 procent återvinningsgrad .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.