biverkningar av ANTINEOPLASTIKUM

En tumör är en icke-normal vävnad massa som kan leda till en klump eller tumör . Inte alla neoplasmer bli maligna eller cancer , men vissa gör . ANTINEOPLASTIKUM är läkemedel som vidtas för att förebygga elakartade tumörer, tumörer och klumpar från att växa . ANTINEOPLASTIKUM erkänna celler som delar snabbt som cancerceller och döda dem . Men det finns några celler som naturligt delar snabbt och de blir attackerade också , vilket leder till negativa biverkningar

Blood Cells

Blodceller påverkas av ANTINEOPLASTIKUM eftersom de delar snabbt . Anemi , neutropeni och trombocytopeni är de vanligaste tillstånd som orsakas av kemoterapi . Anemi innebär att röda blodkroppar och hemoglobin är för låga . Syre kan inte överföras genom kroppen så effektivt som det borde vara , vilket kan orsaka trötthet, yrsel och andnöd . Neutropeni är ett tillstånd där vita blodkroppar är för lågt . Detta är problematiskt eftersom vita blodkroppar är de som slåss av infektioner . Trombocytopeni uppstår när blodplättar blir för låg . Kraftig blödning och blåmärken är vanliga eftersom det finns färre blodplättar som hjälper blodet att koagulera .

Illamående och kräkningar

Atineoplastics kan leda till illamående och kräkningar. Illamående är sjuk i magen hänger ihop med behovet att kräkas . Kräkningar är när magens innehåll ut genom munnen . Illamående och kräkningar uppstå när medicinerna plötsligt frisätter serotonin och andra kemikalier i magen och tunntarmen . Dessa kemikalier ger hjärnan det meddelande som kroppen behöver för att kräkas . Läkemedel mot illamående kan vidtas för att ge viss lättnad från illamående och kräkningar.

andra matsmältningsproblem

andra matsmältningsproblem som beror på den kemoterapi är diarré , förstoppning , minskad aptit och munsår . Mag- tarmkanalen måste upprätthålla en balans i vätskor för att en person har normal avföring . När cellerna i tarmkanalen skadas av ANTINEOPLASTIKUM , de kan inte upprätthålla denna balans , vilket kan resultera i antingen diarré ( lös avföring ) eller förstoppning ( hård avföring ) . Diarré kan vara särskilt farlig eftersom den kan leda till uttorkning , bland annat . Munsår uppstår när celler i mag- tarmkanalen är skadade och blir infekterade . En minskad aptit är vanligt , delvis beroende på de andra mag-system biverkningar , men också för att smaklökarna kan påverkas .

hjärtproblem

Atineoplastics kan ha negativa effekter på kroppens organ , inklusive hjärtat . När hjärtat är skadat , är det kallas kardiotoxicitet , ett tillstånd där hjärtat inte kan pumpa blodet genom kroppen så effektivt som det borde . I svåra fall leder kardiotoxicitet av kardiomyopati , som kan leda till hjärtsvikt eller behovet av en hjärttransplantation .

håravfall och emotionell utveckling

En av de mest synliga biverkningarna av kemoterapi är håravfall . Hårsäckar är bland de friska celler som angrips av droger , vilket ofta leder till patienter som förlorade håret på olika delar av deras kroppar . För vissa människor kan detta drastisk förändring i sitt utseende i kombination med andra biverkningar och smärtan av att ha cancer kan leda till känslomässig stress . Oroskänsla, överväldigad eller deprimerad är normala reaktioner , även om de bör diskuteras med läkare .

Ytterligare biverkningar

Det finns många typer av antineoplastiska läkemedel med olika biverkningar . Andra sidor effekter inkluderar benförlust , klimakteriebesvär ( såsom värmevallningar ) , minnesförlust , domningar eller stickningar i händer och fötter , sexuella biverkningar , allmän smärta , torr hud och utslag . Även om många biverkningar betraktas som " normala " för personer som genomgår kemoterapi , är det viktigt att diskutera dem med en läkare för att avgöra om någon lättnad kan tillhandahållas eller att följa upp förändringar .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.