hårcellsleukemi behandling

Hårcellsleukemi är en sällsynt typ av leukemi och drabbar bara ca 600 till 800 personer per år i USA . Denna typ av leukemi är en långsamt växande cancer i blodet , där alltför många B-celler , är de celler som bekämpar en infektion , görs . Dessa extra celler ser onormala och " håriga " när man ser i mikroskop . Det finns inget botemedel för hårcellsleukemi , så sjukdomen anses kronisk , med behandlingar minimera symtom och sätta sjukdomen i remission tillfälligt

Exspektansgrupp

Om ditt blodstatus är tillräckliga och det finns inga symtom på leukemi , ibland behandling inte är nödvändig , utan är Exspektansgrupp praktiseras . Eftersom det är en så långsamt växande cancer , en del människor prata med sin läkare och beslutar att behandla det endast om symptom uppstår . Så småningom , även om de flesta personer med denna cancer genomgår behandling , enligt Mayo Clinic .

Cytostatika

Cytostatika är den första raden för behandling av hårcellsleukemi . Det finns två huvudsakliga läkemedel som används för denna cancer : kladribin ( varumärke Leustatin ) och pentostatin ( varumärke Nipent ) . Båda dessa läkemedel ges intravenöst , och har likartade frekvenser av remission .

Biologisk behandling

biologisk behandling , även kallad immunterapi , hjälper immunförsvaret känner igen cancerceller så att de kan angripas och dödas . För denna typ av leukemi , är två behandlingar som används : alfa-interferon eller rituximab ( varumärke Rituxan ) . Rituximab ursprungligen godkändes för non-Hodgkin lymfom , men det är ibland används i hårcellsleukemi om tidigare kemoterapi inte har varit effektiv .

Kirurgi

Kirurgi används för att kunna användas allmänt , men nu är det inte används så mycket för denna cancerform . Kirurgisk behandling innebär en splenektomi , eller borttagande av mjälten . Om din mjälte sönder eller orsakar smärta , kan din läkare rekommendera operation . Ta ut mjälte kan också hjälpa till med att få blodvärden tillbaka till det normala , så om du har ihållande , okontrollerbara infektioner , kan denna operation hjälpa till att minska antalet infektioner .

alternativ och komplementär medicin Behandlingar

Även komplementär medicin kommer inte bota hårcellsleukemi , vissa tycker att de behandlingar som hjälper dem hantera sjukdomen och dess biverkningar . Sådana behandlingar är akupunktur , aromaterapi , massage , meditation , guidade bildspråk och andra avslappningstekniker. Som med alla kompletterande behandling , är det bäst att tala med din läkare om du funderar på att lägga till dem i din behandling rutin . Akupunktur och massage får inte indicerat till patienter med låga blodvärden eller som tar vissa mediciner .

klinisk prövning

Kliniska prövningar är studier av droger och protokoll behandling som kan vara mer effektiv vid behandling av sjukdomar . Deltagarna är noggrant under hela rättegången , och har möjlighet att lämna när som helst . Enligt National Cancer Institute , aktuella kliniska prövningar under 2009 för hårcellsleukemi omfatta Stamcellstransplantation, högdos kemoterapi , och biologisk behandling . Om du är intresserad av att lära mer om kliniska prövningar eller vill veta om du är en kandidat för deltagande , tala med din läkare .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.