hjärncancer återhämtning

En hjärntumör är en typ av tumör som växer i eller i närheten av hjärnan . Dessa tumörer kan vara antingen elakartad ( cancer ) eller benign ( godartade ) . Att ha en hjärntumör bort resultat på patienter som behöver genomgå återhämtning hjärntumör . Beroende på patientens , storleken på tumören kommer platsen för tumören och omfattningen av de skador som orsakats av tumören bestämma hur länge och hur intensivt av återvinningsprocessen är

Kognitiv terapi

Kognitiv hänvisar till resonemang , tänkande och perceptuella förmågor . Enligt American Brain Tumor Association , förekommer kognitiva omskolning i två faser : inlärningsmetoder för att kompensera funktionsnedsättningar och återställa patientens kognitiva förmåga . Ombyggnad kognitiva förmåga består i att förbättra och inlärningsstrategier för att bättre patientens uppmärksamhet , problemlösning färdigheter , koncentration , omdöme, minne , perception och organisation . Patienterna kommer också att lära sig att använda sin kognitiva styrkor för att kompensera för deras kognitiva brister .

hantering av trötthet

Enligt American Brain Tumor Association , kan trötthet få så allvarliga att det stör patientens förmåga att slutföra dagliga aktiviteter . De flesta patienter upplever intensiv trötthet när sedan går igenom behandling för sin hjärntumör såsom kirurgi , kemoterapi , strålning eller biologiska behandlingen . Detta kan dock trötthet följa dem in i hjärnan tumören återhämtningsprocessen. Patienter som upplever trötthet uppmuntras att inte överdriva något och be om hjälp när de behöver det . Äta en sund och balanserad kost och motionera regelbundet kan hjälpa dem att bekämpa sin trötthet . Patienterna bör även följa en sovande schema där de går att sova och vakna vid samma tidpunkt varje dag .

Rehabiliterande Medicin

Enligt American Brain Tumor Association innebär rehabiliterande medicin återställa en patients yrkesutbildning , fysiska och psykologiska funktioner. Om funktionen inte kan vara helt återställd , syftar denna form av hjärntumör återhämtning för att förbättra dessa funktioner så mycket som möjligt . Denna form av återvinning innebär ofta fysisk terapi för att hjälpa patienten återfå styrka och balans , psykologisk behandling för att hjälpa dem hantera depression och emotionell stress och arbetsterapi för att hjälpa dem lära sig att genomföra vardagliga uppgifter .

logopedi Tjänster

Enligt American Brain Tumor Association , kan logopedi tjänster hjälper patienter som har utvecklat hjärntumör-relaterade tal , äta , dricka och svälja förbättra dessa förmågor . Den återhämtningsplan som kommer i slutändan beror på patienten, vilket av dessa funktioner är nedsatt och graden av deras funktionsnedsättning .

vårdgivare Stress Management

De som vårdar en hjärntumör återhämtning patienten ofta under mycket stress och de ofta försöker att ta hand om deras kära utan någon hjälp. Detta leder slutligen till stress och ibland utbrändhet . Enligt American Brain Tumor Association , bör vårdgivare söka externt stöd från andra familjemedlemmar så att de inte blir för stressad över att ta hand om sin älskade. Om en vårdgivare har liten eller ingen familj att de kan söka hjälp från grannar och olika samhällsgrupper .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.