kirurgisk behandling av lungcancer

Lung Cancer Surgery

Kirurgi är den primära alternativet för behandling av lungcancer patienter under de tidiga stadierna av sjukdomen , enligt till radiologi Information webbplats . Kirurgi är vanligtvis fastställas genom en cancerdiagnos igenom flera olika steg . Efter diagnos och beroende på storlek och läge cancerceller lungceller utför en kirurg kirurgi med avsikt att ta bort alla cancerceller . Förfarandet , som kallas torakotomi , underlättar avlägsnandet av en cancergen materialet tillåter cancerpatient möjligheten att leva cancer gratis .

Operations för lungcancer

Enligt Society of Thoracic Surgeons , innebär en diagnos av lungcancer en bronkoskopi , en transtorakal nål biopsi , eller en video biträdas bröstkorg förfarande . När cancerdiagnos bekräftar cancer och förmågan att fungera , är operation som utförts .

posterolateral torakotomi

Enligt Society of Thoracic Surgeons , är en posterolateral torakotomi förfarande som utförs genom att göra ett snitt mellan patientens femte och sjunde revbenet från baksidan till sidan av bröstkorgen . Den posterolateral torakotomi förfarande tillåter kirurgen tillgång till en cancergen lungan . Beroende på placering, storlek och typ av cancer , utför kirurgen en segmentell resektion , en lobektomi eller pnuemonectomy förfarande för att ta bort cancerceller lungan material via posterolateral torakotomi snitt .

segment resektion

segment resektion ingrepp görs att ta bort ett segment av ett organ eller ett område med död vävnad , enligt radiologi Information webbplats . I verksamheten lungcancer , utförde segmentell resektion kallas en kil resektion . Under en kil resektion kirurgen bort en kilformad del av lungan som inkluderar friska och cancerceller . Om inte minskat lungfunktionen är en fråga , är en lobektomi den mest sannolika ingrepp som utförs av kirurgen .

lobektomi

lobektomi förfarande , enligt radiologi Information webbplats innebär avlägsnande av en eller flera av de lober en lunga genom kirurgisk excision . Används för att avlägsna maligna tumörer och stora godartade tumörer , lobektomi förfarandena visar en dödlighet risken är 3 procent till 4 procent , och är ett acceptabelt förfarande för en patient med adekvat lungfunktion .

Pnuemonectomy

pneomonectomy förfarandet är att avlägsna patientens hela lungan . Enligt Society of Thoracic Kirurger är detta förfarande ibland utförs i fall där lobektomi eller segmentell resektion inte kan ta bort en cancergen vävnader . Patienter som genomgår pnuemonectomy förfarandet uppleva minskad total lungfunktion .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.