tecken och symptom av lymfom i modersmjölksersättning

Lymfom är en av de vanligaste typerna av cancer finns hos spädbarn och barn . Tecken och symtom av lymfom hos spädbarn är distinkta och bör undersökas av en läkare . Det finns två typer av lymfom : Hodgkins lymfom och non-Hodgkins lymfom . Non-Hodgkins lymfom är mer sannolikt att påverka spädbarn och yngre barn, medan Hodgkins lymfom är mer sannolikt hos ungdomar och vuxna. Båda typerna av cancer påverkar lymfsystemet

förstorade lymfkörtlar

Enligt American Cancer Society ett av de främsta symptom av lymfom hos spädbarn är utvidgningen av lymfkörtlarna . Lymfkörtlar finns precis under huden i armhålorna , båda sidor av halsen , i ljumskarna , och buken . I vissa fall kan svullnad av dessa noder ange valfritt antal infektioner, men som lymfom tumörer växa och öka i storlek , kan lymfkörtlarna också bli svullna och förstora .

buksvullnad

Om lymfom ökar i en babys bukhålan , kan det bli svullen och öm vid beröring . American Cancer Society säger att om tumörerna växer i mag-tarmkanalen , kan tarmarna bli blockerad och problem med att äta och eliminera avfall kan förekomma . Illamående och kräkningar kan också förekomma som mag- systemet påverkas . Det kan vara av särskilt intresse för spädbarn eftersom de inte kan få tillräckligt med näring .

SVC syndrom

En av de platser där lymfom cancer kan växa är i bröstet . Enligt American Cancer Society , som tumörer växa i lymfkörtlarna som ligger i bröstet nära kragen ben kan de trycka på den överlägsna vena cava (SVC ) . SVC är den stora artär som går från hjärtat och levererar blod till armar och huvud . Eftersom tumören trycker mot SVC kan det begränsa blodflödet . Som ett resultat kan spädbarn utveckla en röd-blå nyans i ansiktet och armarna kan bli svullen . SVC syndrom är mycket allvarligt och ska behandlas omedelbart .

andningsproblem

Ett annat vanligt symptom av lymfom hos spädbarn är andningsproblem . American Cancer Society visar att som lymfom tumörer växer i lymfkörtlar i halsen , nacken och bröstkorgen , kan de trycker mot luftstrupen och lungorna . Som kan skapa andningssvårigheter för spädbarn . Hosta , andnöd och problem inandning kan alla problem om lymfom växer i thymus , som är en butterfly- formade orgel som ligger i halsen nära sköldkörteln .

generaliserad Symtom

Det finns också ett antal Allmänna tecken och symptom av lymfom hos barn som föräldrar bör vara medvetna om . Dessa inkluderar feber , svettningar , nattliga svettningar och oförklarlig viktminskning . Även om dessa symptom kan härledas till många andra sjukdomar hos spädbarn , när de förekommer i kombination med lymfkörtel svullnad , ömhet i buken eller andningsbesvär, ett samråd med en barnläkare för att , särskilt om barnet också har svullna armar och /eller har ett ansikte som verkar röd-blå .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.