vitimin c behandling för cancerpatienter

C-vitamin är ofta offentliggörs som en antioxidant som kan stärka immunförsvaret genom att stimulera åtgärder cytostatika och därför hjälpa behandla cancer . Det har varit påståenden om att C-vitamin kan stoppa vissa cancerformer från utvecklingsländer förutom att hämma spridningen av befintliga tumörer . Men enligt American Cancer Society ( ACS ) Det finns inga belägg för påståenden att C-vitamin har något verkligt värde vid behandling av cancer

Tilläggsbehandling

C-vitamin har använts under många år som ett komplement till traditionell cancerbehandling. Enligt Mayo Clinic , det finns inga definitiva bevis för att C-vitamin är en positiv tilläggsbehandling . Mayo säger mer väldesignade studier skall göras innan tyder på C-vitamin har någon cancer förmåner .

ACS säger kliniska prövningar av höga doser C-vitamin tillskott inte har visat denna antioxidant vara till någon fördel som en cancerbehandling. ACS säger forskare har misstänkt att nivåer som når kroppen när det tas oralt helt enkelt inte är tillräckligt höga för att döda cancerceller

intravenöst vitamin C

Det har funnits påståenden om att kroppen har en annan reaktion på C-vitamin när det är administreras intravenöst ( via en IV ) än när det tas oralt .

ACS säger att det är för tidigt att ange vilka eventuella effekter IV C-vitamin ska ha i cancer behandlingen tills kliniska prövningar har genomförts .

Förebyggande

ACS säger att äta en kost rik i C-vitamin som innehåller frukt och grönsaker ( t. ex. citrusfrukter , bär , tomater , broccoli och spenat ) har associerats med en lägre risk för vissa cancerformer i populationsstudier.

Det är oklart , men om dessa fördelar beror enbart på att C-vitamin finns i dessa livsmedel .

ACS påpekar också att C-vitamin tillskott inte har samband med detta möjligt skyddande effekt mot cancer .

Försiktighetsåtgärder

ACS säger C-vitamin tillskott på upp till 2. 000 mg (2 gram ) per dag i allmänhet anses vara säkra.

Enligt ACS , mest onkologer rekommenderar vanligtvis att cancerpatienter avstår från att vidta gram storlek doser av vitamin C under behandling .

Människor som har cancer bör rådgöra med sin läkare innan de tar C-vitamin tillskott .

Slutsats

ACS säger många studier har indikerat att du kan minska din risk att få cancer genom att äta en kost rik på livsmedel som innehåller vitamin C. Det finns dock några fasta bevis på att C-vitamin finns i livsmedel eller i kosttillskott är en effektiv cancer kämpar behandling .

National Cancer Institute ( NCI ) säger studier på djur och cellkulturer föreslår antioxidanter ( inklusive vitamin C , E och A , och andra ) kan förlångsamma eller möjligen förhindra uppkomsten av cancer . Hade dock senare storskaliga kliniska prövningar motstridiga resultat .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.