Varför gör lungcancer som tröttnat ?

Trötthet och lungcancer

Trötthet är vanligt förekommande med alla typer av cancer , men personer med lungcancer är ytterligare belastas med minskad lungfunktion . Äventyras lungfunktion till följd av cancer minskar möjligheten för lungorna att ge ordentlig mängder syre till kroppen . Den minskade syretillförseln bidrar till trötthet . Operation för att avlägsna hela eller delar av en lunga ytterligare kompromisser andas . Utöver de särskilda utmaningar som skadade lungor , personer med lungcancer ansikte andra faktorer relaterade till deras sjukdom som dränera sin energi . Den trötthet i samband med lungcancer går utöver en allmän känsla av trötthet . Den person som känner sig svag och avrunna , och vila eller sömn befriar inte känslan av trötthet . Andra symtom är smärta i benen , svårigheter att gå eller gå i trappor , till andnöd även efter ljus verksamhet eller oförmåga utföra dagliga aktiviteter. Den trötthet kan påverka koncentrationen och kan påverka personens förmåga att arbeta eller sova och orsaka känslor av frustration , ångest och depression .

Orsaker

cytostatikabehandling kan resultera i minskat antal röda blodkroppar , vilket minskar mängden syre som blod kan bära hela kroppen , enligt lungcancer Alliance . Orsaker till trötthet inkluderar emotionell stress att klara av cancer och dess behandling , orsakade dålig kost antingen av cancer eller biverkningar av kemoterapi eller störs livsstil .

Behandling

Trötthet kan behandlas . Järntillskott är effektiva för mild anemi som orsakas av järn otillräcklighet , medan allvarlig anemi behandlas med blodtransfusioner eller epoetin alfa , ett syntetiskt hormon som stimulerar produktionen av röda blodkroppar . För andra orsaker till trötthet , att hålla en tidskrift med information om aktiviteter och nivåer energi hela dagen kan hjälpa till att göra planeringen av verksamheten enklare. Resten är uppmuntras , men målet för kortare viloperioder för maximal effekt. Också äta gott , dricka mycket vätska , och be om hjälp .

Konsekvenser

Trötthet tar en vägtull på patienten och kan störa behandlingen . Långvarig trötthet kan orsaka depression och känslor av hopplöshet, att begränsa personens livskvalitet . Ännu viktigare är cellgiftsbehandling måste skjutas för att tillåta personen att återhämta sig från extrem trötthet , speciellt om den trötthet resultaten från anemi . I vissa fall kan trötthet hindra patienten från att få den fullständiga cykeln i kemoterapin , minska effektiviteten i cancerbehandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.