alternativ behandling för neuroblastom

Neuroblastom är en cancerform av nervceller i flera delar av kroppen, inklusive buk , bröst , hals och bäckenet . Det är vanligast hos barn yngre än 5 . Behandlingar inkluderar kirurgi, kemoterapi , strålning och stamcellsterapi . Experter varnar för att icke-standard behandlingar förmodligen är ineffektiva och kan mycket väl vara farligt

Kirurgi

Behandling av neuroblastom beror på patientens ålder, stadium av cancer , den prognosen för tillfrisknande och plats och storlek av tumören . Enligt Mayo Clinic , är kirurgi ett populärt alternativ för låg risk tumörer-sådana som är små och placerade på avstånd från vitala delar av kroppen såsom lungor eller ryggmärgen . Med högre risk tumörer , kan läkarna välja att eliminera endast en del av tumören och lämna resten till en annan form av behandling

Cytostatika

Kemoterapi-. användning av kemikalier för att förstöra cancerceller-är en prioriterad behandling när en patient har en liten tumör som är nära ett vitalt organ . Läkare kan också använda kemoterapi som en föregångare till operation , krymper en tumör till den punkt där den är tillräckligt liten för att avlägsna kirurgiskt .

Strålbehandling

Strålbehandling energimål partiklar för att förstöra cancerceller. Det är riktat till vissa delar av kroppen , och barn får ofta det när kirurgi och kemoterapi har misslyckats . Enligt Mayo Clinic , läkare använder också strålning som en uppföljning till framgångsrika kemoterapi eller kirurgi .

stamcellsterapi

Barn med hög risk neuroblastom kan få en transplantation av egna blodstamceller . Enligt Mayo Clinic , är patientens stamceller filtreras bort från blodet , höga doser av kemoterapi döda kvarvarande cancerceller , då stamceller injiceras i kroppen att bilda nya friska blodkroppar .

Retinoid Therapy

Enligt American Cancer Society , är retinoid terapi ett vanligt sätt att förhindra upprepning av en tumör efter kemoterapi eller stamceller transplantation . Retinoider är ämnen som kemiskt liknar vitamin A , och de sägs att främja utvecklingen av normala celler . Läkare rekommenderar ofta sex månader retinoid terapi . Retinoider tas som kapslar .

Andra alternativ

Cancer är så skräckinjagande att folk ofta söker förgäves efter en mirakelkur . Detta gäller särskilt med neuroblastom , där föräldrarna är så bekymrade att de kan vara villiga att lyssna till någon som påstår sig ha en lösning . American Cancer Society varnar icke-standard behandlingar . Folk borde vara skeptisk till behandlingar som lovar kurer , attack traditionell medicin , är förknippade med en hemlig eller specialiserad gemenskap healers , eller kräver resa till ett annat land .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.