bröstcancer kemo behandling

Cytostatika är en standard bröstcancerbehandling att försök att stoppa spridningen av cancer i hela kroppen efter att det har upptäckts på en annan plats . Den kemiska eller kombination av kemikalier , stör och förstör cancerceller i hela kroppen . Eftersom droger ta sig genom hela kroppen , kommer andra friska celler påverkas också

Innan behandling

Innan du börjar cytostatikabehandling för bröstcancer , kommer du att ha ett samråd med din onkolog . Du kommer att diskutera dina specifika cancerfall och hela din sjukdomshistoria . Läkaren ger dig en fysisk undersökning, och du kommer att diskutera labbresultaten och röntgenstrålning. Du kommer att presenteras med behandling baserat på din kondition och få behandling är biverkningar förklaras . Du kommer att underteckna ett medgivande för behandling och tidsplan för valet för den första kur , enligt BreastCancer. org .

dagen av behandlingen

På dagen för cytostatikabehandling , kommer du registrera dig på behandlingshemmet på tiden för ditt besök . Visa upp några minuter för tidigt för att få logga in Du kommer att träffa en sjuksköterska eller cellgifter tekniker som kommer att administrera läkemedel . De kommer första posten vitala tecken och sedan ta dina mått och vikt .
En intravenös kateter sätts in i en ven , och du kommer att ha ett blodprov som tagits , enligt BreastCancer. org . Härnäst kommer du träffa onkolog igen som kommer att göra en utvärdering och beställa recept . Om din beställning är skriven den dagen, det gör att apoteket en timme eller så för att förbereda din kemoterapi droger . Du kan få pre-kemo läkemedel och vätskor för att förhindra biverkningar . Drogerna kommer att anlända till det rum där du kommer att få behandling , och sjuksköterskan bör kontrollera ditt namn mot recept så att du får rätt medicin .

Process

Beroende på ditt specifika fall Kan du ta muntliga kemoterapi droger liksom intravenösa droger , eller det kan vara intravenös bara . Den intravenösa läkemedel ges antingen genom en manuell push utförs av sjuksköterska eller genom ett dropp som kan ta flera timmar att slutföra. Detta är även beroende på din specifika fall och recept . När droger har angett ditt system kommer katetern tas bort , och vitala tecken kommer att kontrolleras på nytt . Du kommer att bli påmind om biverkningar kan förvänta sig och hur man ska hantera dem . Du kan också få ytterligare medicinering och instruktioner , enligt BreastCancer. org .

biverkningar

Se till att berätta för onkolog om eventuella biverkningar som du har med behandlingen . De kan inbegripa kräkningar, diarré, sår i munnen och håravfall , enligt Mayo Clinic . Varje kvinna reagerar olika på hennes medicinering , så se till att hålla läkare informerade framtida behandlingar kan behöva justeras .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.