livmoderslemhinnan skivepitelcancer - cell carcinoma behandling

Livmodern , en del av en kvinnas reproduktiva systemet , är ett ihåligt organ som har två lager : det inre lagret kallas endometrium och det yttre lagret av muskler som kallas myometrium . Nästan alla livmoder cancer börjar i livmoderslemhinnan och kallas därför endometriecancer. Endometriecancer är vanligast bland postmenopausala kvinnor mellan 55 och 74 . Av de flera olika typer av livmodercancer är skivepitelcancer cell endometriecancer extremt sällsynta men behandlingen är liknande för alla typer .

Typer

Enligt American Cancer Society , majoriteten ( cirka 80 procent ) av livmodercancer cancerformer är adenocarcinom , som cancer i de celler som bildar körtlar i endometriet . Skivepitelcancer celler, som är den platta tunna celler är vanliga i huden kan också vara inblandade i tumören . Denna typ av cancer är känt som adenocarcinom med skivepitelcancer differentiering . Livmoderslemhinnan skivepitelcancer är cancer i hudceller i livmoderslemhinnan foder och denna typ av cancer är mycket sällsynt.

Symtom

De vanligaste symtomet för livmodercancer skivepitelcancer är vaginal blödning. Eftersom de flesta av de kvinnor som utvecklar denna cancer är postmenopausala , varningar detta symptom patienten att något är fel , vilket innebär att många av dessa cancerformer finns i ett tidigt skede göra behandlingen framgångsrik . Andra symtom är en icke-blodig men onormala flytningar, bäckensmärta , smärta vid samlag och oavsiktlig viktminskning .

kirurgiska behandlingar

Kirurgi är oftast den rekommenderade behandlingen för varje typ av endometriecancer. En hysterektomi , som innebär avlägsnande av livmodern och livmoderhalsen kan utföras av antingen ett snitt i buken eller genom slidan . Dessutom rekommenderar de flesta läkare att ta bort också båda äggstockarna och äggledarna , kallas bilateral salpingooforektomi . Beroende på hur långt cancern har spridit sig , kan läkaren behöva ta bort närliggande lymfkörtlar .

strålning /kemoterapi

Patienter med endometriecancer skivepitelcancer kan också behöva genomgå strålbehandling, som använder hög energi strålning för att döda cancerceller , eller kemoterapi , som använder droger för att döda cancerceller . Dessa behandlingar är oftast administreras efter kirurgi för att vara säker på att eventuella kvarvarande cancerceller behandlas .

hormonterapi

Eftersom många livmodercancer cancerfall orsakas av överdriven östrogen produktion, kan användningen av hormoner bidrar till att bekämpa cancern , Särskilt när cancern har spridit sig till andra delar av kroppen. Den vanligaste hormonbehandling är syntetiskt gulkroppshormon, som arbetar för att bromsa tillväxten av endometriecancer celler . Tamoxifen , ett anti-östrogen läkemedel , hindrar östrogen i kroppen från att främja tillväxten av cancerceller . Gonadotropinfrisättande hormon agonister kan också ges som de hämmar produktionen av östrogen , därför att sänka östrogen nivå .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.