lungsjukdom från asbest

Asbest är gjorda av långa , tunna fibrer av silikon som förekommer naturligt . Asbest används främst i byggmaterial , särskilt isolering , färg och klinkers på grund av dess förmåga att motstå värme . Långvarig inandning av asbest kan orsaka lungsjukdom och även lungcancer

historia Asbest

Asbest var ett populärt isoleringsmaterial fram till 1970-talet , och arbetare som tar bort eller ersätta slitna isolering är den högsta riskgruppen för asbestrelaterade sjukdomar . . närvarande finns det stora restriktioner på användning av asbest

typer av asbest lungsjukdom

Asbestrelaterade lungsjukdomar kan delas in i olika kategorier : Asbestos är ärrbildning i lungorna . Pleural sjukdom gör att slemhinnan i lungorna att stelna . Lungcancer är markerad med tumörer som bildas inuti lungan och spred sig snabbt till andra organ i kroppen . Mesoteliom är en sällsynt form av cancer som orsakas uteslutande av asbest inandning .

Symtom av asbest lungsjukdom

Symptom på asbestrelaterad lungsjukdom börjar med andnöd och hosta och kan utvecklas till hjärtsvikt . Asbest -relaterade symtom kan ibland ta 20 år eller mer att förverkliga . Symtom tenderar att accelerera med dem som också röker .

källor Asbest

Asbest är mest närvarande i äldre hus där isolering och annat byggmaterial håller på att avskaffas och asbest frigörs i luften . Höga halter asbest finns även i gruvor och fabriker .

Asbest och du

Tyvärr finns det inget botemedel mot asbest-lungsjukdom . Sluta röka och en hälsosam kost kan lindra symtomen och förbättra din livsstil . Vänligen söka råd från hälso-och sjukvårdspersonal om du tror att du har exponerats för asbest .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.