viktminskning i cancer

Enligt American Society of Clinical Oncology , cirka 40 procent av cancerpatienterna rapport oförklarlig viktminskning vid tidpunkten för diagnos , och upp till 80 procent av sena patienter befinner sig cancer ner i vikt . Biverkningar av cytostatika och andra behandlingar kan ofta bidra till en minskad aptit . National Cancer Institute ( NCI ) säger att det är viktigt att hålla en näringsrik kost under och efter cancerbehandling

Effects

NCI säger biverkningar som beror på den cancerbehandling kan göra det svårt att äta och göra patienter med benägenhet för viktminskning . Dessa biverkningar kan inkludera svårighet att svälja och munsår .
Illamående
, kräkningar , förstoppning , diarré , samt förändringar i smak och lukt på grund av cancerbehandling , kan göra mat oattraktiv .

Andra möjliga biverkningar är depression och ångest .

Protein Calorie ofullständigheter

NCI säger det största kostfrågor flesta cancerpatienter ansikte är otillräckliga mängder protein ( aminosyror inklusive enzymer och antikroppar ) och alltför få kalorier . />
Tillräckligt kaloriintag och proteinnivåer är nödvändiga för energi och att hjälpa kropp att bekämpa infektioner och riktigt läka .

American Cancer Society säger bra källor till protein innehåller magert kött , fisk , fågel , nötter mejeriprodukter och livsmedel soja .

Undernäring

Det viktiga näringsämnen som gör att vissa cancerpatienter får en lämplig diet för att hjälpa till att bygga styrka och må så bra som möjligt inkludera proteiner , vitaminer, mineraler , vatten och kolhydrater ( frukt , grönsaker , fullkorn ) .

En brist på dessa näringsämnen kan orsaka cancer patienter att känna sig trött , svag och svårare att tolerera cancerbehandling.

Anorexi kakexi

Anorexi ( förlust av aptit eller lust att äta ) är den vanligaste orsaken till undernäring hos cancerpatienter. Det kan utvecklas när som helst under sjukdomsförloppet .

En wasting syndrom som kallas kakexi ( orsakar allmän svaghet och viktminskning , fett och muskler ) är en annan vanlig orsak till undernäring . Kakexi är mest apt hos patienter som lider av bröst-, lung -eller pankreas cancer .

Behandling

The American Society of Clinical Oncology rekommenderar cancerpatienter öka sitt dagliga födointaget med 450 kalorier .

Du kanske vill diskutera med din läkare möjlighet att ta emot näring genom en slang som sätts in i din mage .

I vissa fall kan din läkare förskriva en progesteron hormon ( megestrolacetat /Megace ) som kan bidra till att upprätthålla aptit , vikt och en övergripande känsla av välbefinnande .

Dietary Överväganden

Dietary Guidelines för cancerpatienter är avsedda att hjälpa patienten hantera effekterna av sjukdomen och dess behandling . Näringsmässig terapi kan hjälpa patienter med cancer får tillräcklig näring för att bibehålla en hälsosam vikt , bygga styrka , hindrar nedbrytningen av kroppens vävnader och avvärja infektioner .

ACS föreslår försöker äta sex dagliga portioner av frukt och grönsaker och en generös mängd hela korn bröd och spannmål . Bakning eller grillning livsmedel kommer att minska mängden fett i dina måltider .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.