Hur man väljer en mesoteliom advokat som är rätt för dig

Om du har fått diagnosen mesoteliom , kan du ha rätt till ersättning för den exponering för asbest som orsakade din sjukdom . Det är klokt att söka juridisk rådgivning medan du fortfarande är stark nog att hjälpa din advokat bygger ett fall . Här är tips för att välja en mesoteliom advokat som är professionell och medkännande
1 .
Dröj inte . Ta hand om din hälsa är din första prioritet . Men söka juridisk rådgivning så snart som möjligt . För att bygga en stark fallet kommer din advokat behöva undersöka din ansökan och få information från dig om din asbestexponering medan du fortfarande är stark nog att tillhandahålla den.
2 .
Håll koll på alla medicinska och finansiella uppgifter relaterade till din sjukdom . Dessa register kommer att hjälpa din advokat förbereder ditt fall .
3 .
Oroa dig inte för att betala för en advokat . Många mesoteliom advokater kommer att representera dig på en händelse som grund . Du behöver inte betala några rättsliga avgifter om din advokat når en lösning för dig eller vinner i domstol . Om du inte får ersättning , är skyldig dig ingenting . Om du får ersättning , juridiska arvoden och kostnader betalas som en procentandel av total återhämtning .
4 .
Be om remiss till en mesoteliom advokat från tillförlitliga källor , t. ex. läkare eller annan hälso- professionell , mesoteliom stödgrupper , Cancerfonden stödgrupper eller din personliga advokat . Mesoteliom tvister är ett specialiserat område och du vill ha en advokat med erfarenhet av asbestrelaterade sjukdomar .
5 .
titta på nätet för mesoteliom advokater . Du hittar massor av företag som erbjuder tjänster . Leta efter de som har en professionell webbplats med omfattande information om mesoteliom . Dina bästa valen är de med erfarenhet inom både nå bosättningar och gå till rättegång . Leta efter någon med ett kontor nära dig om det är möjligt (även om det inte är nödvändigt ) . Också leta efter en känsla av medlidande och personlig service.
6 .
Välj minst tre kandidater från listan över potentiella advokater . Skriv upp en lista med frågor och be alla tre samma som så att du kan jämföra anteckningar
7
Lista dina frågor , såsom : .

Är du det juridiska ombud som ska företräda mig , eller kommer jag vara som avses ?

Hur många mesoteliom fall har ni hanterat och hur många har lösts vs gått till rättegång ? Har du någonsin hanterat ett överklagande ?

Kan du ge mig exempel på bosättningarna ?

Vilken typ av lösning kan du förvänta dig för mitt fall ?

Vad är din oförutsedda avgift och finns det andra juridiska avgifter ?
8 .
Be att få se om det är möjligt att se faktiska vittnesmål skriven av tidigare kunder , eller om du kan prata med en tidigare kund .
9 .
Jämför de svar som dina tre kandidater . Du bör granska både den information som ges och hur den lämnas . Du vill välja en advokat som är både expert på lagen och i kommunikationen med patienter och familjer som är under enorm stress .
10 .
Har lite bakgrundsinformation kontroll . Kontrollera med staten bar för att se om det har skett några disciplinära åtgärder vidtagits mot advokat . Google ombudets namn och se vad som kommer upp . Ring tillbaka att ställa kompletterande frågor och se hur du behandlas .
11 .
Kontrollera om möten med advokat kan genomföras via telefon eller via e-post , eller om advokat kommer resa för att träffa dig vid behov . Din sjukdom kan göra det obekvämt för dig att gå till din advokatbyrå .
12 .
Kolla advokatens schema . Detta är särskilt viktigt om din diagnos visar att du har en begränsad livslängd . Vissa domare kommer att ge en skyndsam förhandling mesoteliom patienter , och du vill ha en advokat som kan börja ditt fall direkt .
13 .
Gå över avgifterna i detalj . Se till att du vet hur stor procentandel av din lösning kommer att gå till advokat och om det inkluderar alla avgifter , eller om du förväntas betala något annat som rättegångskostnader . Se till att du får allt skriftligt .
14 .
När du gjort ditt beslut , inte andra gissa eller bandet om det! Låt advokat hantera det juridiska arbetet medan du koncentrerar dig på din hälsa och din familj.
15 .
Vet att du inte är ensam . Även mesoteliom är sällsynt , det finns ett antal stödgrupper . Om du har juridisk, medicinsk eller närliggande frågor , en annan familj som har gått igenom din situation kan ha insikter att dela . En stödgrupp kan hjälpa dig. Och du kanske kan hjälpa andra också .
16 .
När du nå en uppgörelse eller vinna i domstol , konsultera en finansiell rådgivare om hur du budget och investera dina pengar så att det kan pågå .

tips och varningar


 • Var noga med att intervjua minst tre advokater innan du gör ett val .
 • Ställ en pålitlig vän eller familjemedlem att hjälpa dig att skriva upp frågor .
 • Don't dröjsmål komma igång på du söka som mesoteliom kan orsaka trötthet allteftersom sjukdomen fortskrider .
 • Använd inte en personlig advokat som inte har någon erfarenhet av asbestrelaterade tvister .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.