Medellivslängden för spinal & hjärncancer

Medan vissa personer vill inte veta den exakta överlevnaden för just deras typ av cancer , andra visa statistik överlevnad som en typ av utmaning , blir fastställt att de kommer att slå oddsen till varje pris . Personer att hjärna och ryggmärg cancer är i allmänhet upp mot höga odds , vilket gör eventuella seger som mycket mer tillfredsställande

Brain Cancer

Enligt Medline Plus, det finns två generella typer av hjärncancer : primär och metastaserande . Primär hjärncancer är cancer som börjar i hjärnan , medan metastaserad hjärncancer är cancer som har sitt ursprung någon annanstans och sprider sig till hjärnan . Symtom av hjärncancer inkluderar morgon huvudvärk , känselstörningar ( förändringar i förmågan att tala , höra eller se ) , och minne eller samordning funktionsnedsättningar.

hjärncancer överlevnaden

Enligt statistik från EMedTV. com , den genomsnittliga hjärncancer överlevnad är cirka 34 procent till 35 procent , är något lägre för vita män ( 32 . 1 procent ) och något högre för svarta män ( 37,7 procent ) . Dessa siffror representerar femårsöverlevnaden skattesatser som är den allmänna andelen patienter som kommer att överleva under sammanlagt fem år efter den första diagnosen cancer .

Spinal Cancer

Enligt Mayo Clinic är spinal cancer en elakartad svulst ( tumör ) som börjar att utvecklas inom ryggraden . Även när tumören är noncancerous det kan orsaka skada genom att inkräkta på nerverna , vilket kan leda till förlamning . Symtomen omfattar lokala ryggsmärtor , allmän svaghet i benen , partiell förlamning eller muskel fel eller utvecklingen av en spinal deformitet som tumören växer .

Spinal Cancer Survival Rate

överlevnad för spinal cancer beror på den specifika typ av tumör som en patient påverkas . Enligt eMedicine. com , plasmacytom ( en ensam massa plasma celler ) har en femårsöverlevnad på 60 procent , medan personer med Ewing sarkom ( tumörer utvecklas från röda benmärgen ) har en överlevnad på endast 25 procent .

Att tänka på

Överlevnaden är bara ett medelvärde för de stora urval av individer . Ditt individuella fall kan dock lätt ge en överlevnad som är bättre eller sämre beroende på aggressivitet och stadium av cancer . Inte fastna mentalt av statistiken, att hålla en positiv syn kommer bara att gynna dig i det långa loppet i din kamp mot cancer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.