bentumör symtom & smärtstillande läkemedel

När de celler som bildar ben blivit muterat och börja växa okontrollerat kan ett ben tumör form . Det finns några specifika symptom för att leta efter och mediciner för att använda i handläggningen av smärta i samband med bentumörer

maligna tumörtyper

. Osteosarkom och Ewings sarkom är två typer av ben tumörer som oftast drabbar människor under 25 år . Chondrosarcoma och maligna fibrösa histiocytoma allmänhet påverkar människor i åldrarna 40 och 60 .

sällsynta tumörformer

fibrosarkom och chordoma finns två typer av sällsynta ben tumörer . Enligt American Cancer Society har chordoma den kortare överlevnad på cirka sex år efter diagnos .

Symtom

Det vanligaste symtomet på ett ben tumör förvärras smärta i området kring tumören . Smärtan kan vara närvarande bara på natten eller kan upplevas under dygnets vakna timmar med aktiviteter .

biverkningar

Ibland kan en bentumör försvaga ben , så att den fraktur enkelt och vilket leder till upptäckten av underliggande tumör .

smärtstillande

Olika narkotika och analgetika har använts i förvaltningen av smärta i samband med ben tumörer , men droger nyligen är en injicerbar vid namn Metastron . Det går direkt till tillväxt , arbetar med att omgärda den och minska smärta .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.