bröstcancer healing

Ett konstaterande av bröstcancer kan vara en förödande uppenbarelse för kvinnor , och efter operationer , kemoterapi och andra pågående behandlingar återhämtningsprocessen ska vara så enkelt som möjligt för att uppmuntra grundliga fysiska och känslomässiga helande . Oavsett om det är relaterade till behandling eller helt enkelt hålla en positiv inställning , kommer det att ta medveten ansträngning från din sida för att slutföra läkningsprocessen

Håll dig Behandling

det nog inte ta dig särskilt lång tid att inse att behandling av bröstcancer inte var en och gjort sak . Behandling av denna sjukdom är en lång process som kräver ett engagemang från läkare och patient , samt familjens och vänners stöd , enligt BreastCancer. org .

Trots att återhämtningen från operationen och biverkningarna av kemoterapi är obehagliga verkligheter som du kommer att tröttna på , en av de viktigaste delarna av framgångsrik behandling är att slutföra det som det är utformat. Full efterlevnad krävs för de resultat du önskar . Saknade utnämningar , och glömmer att ta medicin , brist på motivation och dålig kommunikation med din läkare kan spåra ur din behandling helt .

Eftersom många cancerformer försök att dyka upp igen eller sprida sig till andra delar av kroppen , är det också viktigt att schemalägga regelbundna filmvisningar för tidig upptäckt av eventuella framtida problem .

prata om det

Inte isolera dig själv . Istället förhållningssätt din make /maka , barn , släkt och vänner och låt dem vet att det är OK att prata om din cancer . Tala med din make först om effekterna av sjukdomen och återhämtningen kommer att ha på ditt personliga liv tillsammans och vilket stöd du känner att du behöver från honom . Dina barn behöver tas undan för sig och försäkrade att allt kommer att vara OK för dem . Ärligt berätta för dem hur du känner , och som du planerar att blir bättre snart, kommer att avlasta dem och ta bort en del onödig oro .

Gå med i en stödgrupp . Bröstcancer överlevande samlas för att prata om gemensamma frågor och utbyta erfarenheter över hela landet , och det är troligt att det finns ett möte nära dig . Ring National Cancer Institute på 1-800 -4- cancer för att hitta ett lokalt möte eller kontakta American Cancer Society eller Susan G. Komen för Cure genom att klicka på resursen länkarna nedan .

Nutrition

Att låta din kropp att ta i de näringsämnen den behöver vara stark och frisk är viktigt om du aldrig har upplevt ett hälsoproblem eller om du återhämtar dig från bröstcancer . Var noga med att äta en hälsosam kost samt få lite motion för att hålla din kropp och själ stark i kampen mot cancer . Ät en mängd frukt, grönsaker och fullkornsprodukter och välj magra mejeriprodukter .

Hantera smärta och trötthet

Om du upplever trötthet och smärta under din återhämtning , tala med din läkare om alternativ . Det finns mycket effektiva receptbelagda läkemedel för att hantera smärta i samband med återvinning .

Trötthet är vanligt bland cancer överlevande i månader efter behandling och det finns några sätt att hantera det . Mediciner , motion , matvanor och holistiska lösningar är alla alternativ som du bör diskutera med din läkare .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.