strålbehandling för magcancer

Magsäckscancer är ett särskilt lömsk form av sjukdomen som är gemensam över hela världen, men relativt ovanliga i USA . När du använder strålbehandling för att behandla magcancer , det finns vissa faktorer som måste beaktas vilket utestänger vissa normala flaggor vanliga under processen

magcancer

magcancer, även känd som gastic cancer , cancer som främst påverkar slemhinnan i magen . Symtomen omfattar lokaliserad buksmärta , dålig andedräkt ( dålig andedräkt ) , bekymmer svälja , gasbildning , kräkningar och blod . Ålder och kön är två primära riskfaktorerna för magcancer , eftersom det förekommer mest oftn hos män över 40 år .

magcancer Behandling

Enligt Medline Plus , den enda behandling som effektivt kan "bota " mage cancer är full -on bort hela magen . Andra behandlingsalternativ inkluderar kemoterapi ( läkemedelsbehandling till celler förgifta cancer ) och strålbehandling , men dessa är bäst i samband med operation och inte som fristående behandling såvida inte cancern har spridit sig .

strålbehandling

Strålbehandling består av tillämpningen av höga nivåer av radioaktivitet som riktar sig till cancervävnaden . Nettoresultatet av detta förfarande är att det genetiska materialet av cancerceller kommer att skadas , vilket gör dem oförmögna att fortsätta reproducera . Tyvärr är strålbehandling inte den mest exakta metoden , och omgivande frisk vävnad är ofta skadad i processen .

Typer

Det finns två huvudtyper av strålbehandling, men bara en är ett hållbart sätt att bekämpa magen cancer . Den första typen , som inte kan vara praktiskt användas i händelse av magcancer , består av kirurgisk implantation av radioaktivt material inom cancervävnaden . Den andra typen är det externa programmet av radioaktiva vågor ( antingen röntgen eller gamma ) skott i buken av kroppen .

biverkningar

Enligt American Cancer Society , är strålbehandling inte utan biverkningar . De vanligaste rapporterade biverkningarna härrör från strålbehandling för att behandla magcancer kräkningar , illamående, trötthet , diarré och hudirritation . Dessutom, om du också får behandling med kemoterapi samtidigt , kan strålbehandling förvärra biverkningar av cellgifterna också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.