strålning hud biverkningar

Enligt National Cancer Institute , omkring hälften av alla personer som diagnostiserats med cancer får strålbehandling. Även biverkningar av strålningen varierar beroende på var behandlingen , alla yttre strålning behandlingar orsaka någon form av hud -relaterade biverkningar

Typer av biverkningar

Den första huden biverkningar av strålning är oftast rodnad , ömhet och känslighet . Senare blir huden ofta torr och kliande och börjar skala .

Tidsplan

Tidig hud biverkningar av strålbehandling utveckla vanligen under de två första veckorna av behandlingen , med andra effekter som inträffar efter den tredje veckan .

Funktioner

håravfall på områden av strålning är vanligt . I vissa fall är denna håravfall oåterkalleliga och de drabbade områdena förblir hårlösa evigt , rapporter MayoClinic. com .

Risker

Vissa patienter som får strålbehandling utveckla tunn hud som lätt blåmärken eller trasiga . Det är också så att vissa sår läker långsammare på grund av behandlingen .

Varning

Det är mycket viktigt att skydda huden från solen under pågående strålbehandling och för ett år efteråt .

egenvård

bära löst sittande kläder och tillämpning av krämer som innehåller lanolin Minskar Aloe Vera och Vitamin E några av de hudrelaterade biverkningar som orsakas av strålning , enligt American Cancer Society .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.