trötthet och immunsystemet symtom av melanom

Du kanske känner av de första tecknen och symtom förknippade med melanom , den mest dödliga typen av hudcancer . De första tecknen inkluderar förändringar i en mullvad , till exempel förändringar i sin form, storlek och färg , samt nya utväxter eller fläckar på huden , enligt Mayo Clinic . Men du kanske inte känner av de andra symtomen som går utöver det man ser på huden , de som påverkar hur kroppen bekämpar infektioner och zappa energi

Melanom

Av alla hudsjukdomar, är melanom den mest dödliga . Denna typ av hudcancer påverkar celler som ger huden dess färg , enligt Aetna Intelihealth . Om det upptäcks tidigt , är den femåriga överlevnaden nästan 100 procent , men när det sprider sig till andra delar av kroppen som sjunker till 20 procent , enligt American Cancer Society .

Trötthet

Ändringar i storlek eller färg på en mullvad eller freckle får inte orsaka en person att se en läkare så snabbt som hon borde , men extrem trötthet kanske. Genom den tid som utmattning träffar , kan det vara för sent, som extrem trötthet tillskrivs slutskedet melanom , enligt International Journal för cancerforskning och behandling. Sena stadier melanom kallas steg 4 , och i detta skede trötthet är ofta åtföljs också av en brist på aptit och viktminskning, samt smärta , oordnade sömn och andnöd .

Immune

En melanom patientens energi tar en hit , liksom hennes immunförsvar . Kroppens förmåga att bekämpa en infektion och sjukdom är försvagad , enligt American Cancer Society . Resultatet blir ofta feber och symptom , samt huvudvärk och smärtor i buken . Många av cancer kämpar terapier syftar till att föryngra immunsystemet och bättre avvärja attacker som sätter de med i senare skeden melanom med ännu större risk , enligt Centers for Disease Control and Prevention .

orsaker

American Cancer Society har flera teorier om varför de med melanom uppleva extrem trötthet och kämpa med ett försvagat immunsystem . Man tror att cancercellerna använda upp de flesta av kroppens energiförsörjning , i sin tur att kroppen känner mig extremt trött . Dessa celler används också immunförsvaret på ett sätt det normalt inte används , minskar dess förmåga att reagera på infektioner som förr .

Varaktighet

Trötthet och andra symtom i samband med immunsuppression inträffar vanligtvis långt efter första förändringarna i en mullvad eller plats har inträffat . Vid denna tid cancern kan ha spridits till hjärnan , levern och skelettet , enligt International Journal för cancerforskning och behandling. I de fall där behandlingen är framgångsrik , vanligtvis patientens energi och andra åtföljande symtom återställs inom sex månader till ett år , enligt Cancer Research UK .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.