mediciner och behandlingar för livmoderhalscancer

Livmoderhalscancer uppstår när maligna celler bildas i vävnader i livmoderhalsen . Livmoderhalscancer är en av de främsta orsakerna till dödsfall i cancer hos kvinnor före ökningen i användningen av Pap-test . Enligt American Cancer Society , har dödligheten minskat med 74 procent på grund av tidigare upptäckt och behandling

Behandlingar

. Livmoderhalscancer kan botas om den upptäcks och behandlas i ett tidigt skede . Behandlingen beror på stadiet av sjukdomen , storleken på tumören, patientens ålder och om patienten fortfarande vill barn . Liksom många cancerformer , finns det tre huvudsakliga sätt att behandla livmoderhalscancer : kirurgi , strålning och kemoterapi . Beroende på stadium av cancer , kan dessa behandlingar användas tillsammans med varandra . Kirurgi alternativ beslutas av etappen av livmoderhalscancer. Etapp 0 alternativen finns cryosurgery , laserkirurgi , LEEP och kall kniv kolonisering . Dessa förfaranden för när cancern är endast i ytvattnet i livmoderhalsen . Kirurgiska alternativ vidare till mer radikala förfaranden om de olika etapperna i cancer förväg . Hysterektomi kommer att ta bort livmodern och livmoderhalsen . En radikal hysterektomi kommer att ta bort livmodern , livmoderhalsen , vävnader bredvid livmodern , övre delen av slidan som är bredvid livmoderhalsen och bäckenets lymfkörtlar. Om en ung kvinna får diagnosen och vill fortfarande ha barn, kan läkare utföra en trachelectomy undanröjer detta livmoderhalsen och övre delen av slidan . Kirurgen kommer att använder en tråd att fungera som en öppning till livmoderhalsen. Den mest allvarliga och invasiv kirurgi vid behov är ett bäcken exenteration . Denna operation kan ta bort livmodern, cervix , urinblåsa , slidan, ändtarmen , och delar av tjocktarmen . Strålning är ett behandlingsalternativ som kan användas separat . Det är oftast används tillsammans med cytostatika och används ofta efter operation .

Mediciner

Kemoterapi används för att behandla livmoderhalscancer i vissa skeden . De mediciner cisplatin och fluorouracil är den vanligaste läkemedel . Cytostatika används vanligen tillsammans med strålbehandling. Den kemoterapi medicinering kan administreras via IV eller i tablettform . De biverkningar av cytostatika kan vara illamående , kräkningar , lågt antal vita blodkroppar , och diarré . Läkare kan också förskriva läkemedel för att hantera den obehagliga bieffekter och göra patienten mer bekväm .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.