proton behandling för bröstcancer

En av de vanligaste formerna av cancer bland kvinnor är bröstcancer . Ett lovande kurs som har utvecklats under de senaste åren är proton behandling. Förstå vetenskap och protokoll från denna behandling kan du fatta viktiga beslut angående din sjukdom

bröstcancer

Bröstcancer utvecklas i det inre lagret av bröstet kanal . Onormala celler växer och fylla hålrum , döda friska celler . Eftersom dessa celler dör , kalk form . Upptäckas med mammografi , kan dessa avlagringar vara det första tecknet på cancer växer i bröstet . Eftersom cancer blir mer avancerade , den förstör de yttre skikten av trummorna och sprids i bindväv ( den fibrösa område som binder bröstet tillsammans) . En massa , som skapats av bindväv , känns som en klump under en undersökning . När en knöl former , kommer cancer flytta in i lymfkörtlarna och framåt , i hela kroppen .

Proton Therapy

konventionell strålbehandling måste gå igenom frisk vävnad för att nå en cancergen området . Det kan skada allt i sin väg , såsom ben och hud . Proton strålning arbetar med en mer riktad och precis balk . Förmågan att strejka närmare eller exakt på tumören är betydande . Det har också fördelen av mindre skadliga ur doser . Avfarten dos , kallas skryter Peak , är den explosion av energi frigörs som strålning når sin topp , förmodligen på tumören platsen. Med äldre stil strålning , är denna topp större och mer skadligt för kroppen . Precisionen i protonterapi möjliggör kontroll av skryter Peak . Slutresultatet är en typ av strålbehandling som skadar frisk vävnad mindre .

Förfarande

En patient förbereder sig för att under gå terapi proton strålning kommer först förses med en anordning för att hålla målområdet orörliga och då har en MR för att skapa en 3-D bild av tumören regionen . Klar som ett öppenvården förfarandet , kommer behandlingen sista allmänhet fem till sju veckor .

Patienten placeras för behandling med laser platser och sedan lämnad ensam i behandlingsrummet som en dator styr parametrarna för strålning med hjälp av filter och vägledningar som fastställs i studien av tumören . Leveransen av protonstråle tar cirka en minut . Varje behandling varar cirka 15 till 20 minuter .

biverkningar

Biverkningar liknar konventionell strålning , men på en betydligt lägre nivå . De omfattar tillfälligt håravfall och vissa hudreaktioner .

långsiktiga effekter

The American Society for terapeutisk radiologi och onkologi rapporterade vid sitt årliga möte 2008 att användningen av protonbehandling över mer konventionell strålning ledde till en avsevärd ( tre ) minskning reoccurrences av maligniteter ( cancertumörer ) . Detta vederläggs spekulationer om att denna behandling skulle öka sekundär cancer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.