hur man diagnostisera bröstcancer hos män

Män kan få bröstcancer trots att sjukdomen är 100 gånger mer sannolikt hos kvinnor , enligt Medline Plus, en medicinsk information webbplats . Symtom på bröstcancer hos män omfatta utsläpp från bröstvårtan , klumpar eller svullnad i brösten , hud dimpling , eller rodnad eller missfärgning av bröstvårtan . Om dessa symptom förekommer , är diagnostiska tekniker behövs ofta för att utesluta cancer

Diagnos Bröstcancer


1 .
Rådgör med din läkare om att ha en digital mammografi. Enligt American Cancer Society , i detta förfarande bröstet röntgas för att söka efter några onormala områden . Om resultaten är positiva kan en biopsi ( excision av ett litet urval av vävnad för test) behövas .
2 .
annat test för bröstcancer hos män är ett ultraljud . Ett ultraljud förfarande använder högfrekventa ljudvågor för att beskriva en del av kroppen för detaljerad granskning . Som med mammografi , kan förfarandet hjälpa till att upptäcka om mer-invasiva åtgärder , t. ex. en biopsi , bör vidtas för att utreda avvikelser .
3 .
Betrakta en nippel-urladdning examen om vätska läcker från bröstvårtan . Detta omfattar granskning av vätskan under mikroskop . Om det finns cancer i bröst , innehåller vätska från bröstvårtan ofta vissa cancerceller . Men enligt ACS , har brist på cancerceller i vätskeutsöndringen inte nödvändigtvis utesluta cancer . Om det finns en knöl och en urladdning , kommer en biopsi förmodligen att krävas .
4 .
Tänk dig en biopsi om andra tester visar misstänkta materialet i bröstet . I en biopsi , är en del av vävnaden bort och studerade för att avgöra om det verkligen är cancer . Biopsiresultat brukar final i diagnostisera bröstcancer hos män .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.