kan du ha en bebis om du har livmoderhalscancer ?

Livmoderhalscancer är den vanligaste cancerformen hos kvinnor i dag , och har många effekter på en kvinnors förmåga att reproducera sig. Det är dock möjligt att ha en bebis efter cervixcancer

tidig upptäckt

Att få en regelbunden Pap smear låter din läkare att upptäcka eventuella avvikelser tidigt . Om det upptäcks tidigt , livmodershalscancer kan begränsas . Om det är tillåtet att sprida sig, kommer de flesta kvinnor behöver en hysterektomi , vilket gör det omöjligt att få ett barn .

Bästa tiden att Concieve

Din kropp kan behöva tid för att återhämta efter cancer går i remission , men det finns ingen tid att vänta innan befruktning . Om du försöker och du blir gravid , oddsen är din kropp kändes frisk nog att bära ett barn .

fertilitetspreparat

Ibland livmoderhalscancer kan minska din naturliga hormonnivåer , som är väsentliga för att bli gravid . Läkare kan behandla detta lätt , med hormonbehandling och droger fertilitet . Dessa läkemedel kan injiceras eller tas oralt , och kommer att öka chanserna att bli gravid .

Risker

Om din livmoderhalscancer fortskrider och du har verksamhet eller förfaranden på livmoderhalsen , kan det finnas problem med graviditet . Dessa ökar sannolikheten för tidig födsel på grund av att livmoderhalsen kan bli vidgade under graviditeten. Det finns en chans för missfall , eftersom livmoderhalsen är instabil .

livmoderhalscancer under graviditeten

Det finns en liten chans att du kan utveckla livmoderhalscancer under graviditet , eller har din cancer kommit ur remission . Detta betyder inte att du måste avsluta din graviditet . Enligt CancerHelp. org kommer läkare brukar rekommendera bära barnet till sikt och få behandlade eller har en hysterektomi efteråt .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.