prognos av bröstcancer som spridit sig till lungorna

Att göra en prognos bröstcancer är inte alltid en enkel klipp-och-torkade process . Detta gäller även för bröstcancer som spridit sig till lungorna . Flera faktorer kan påverka prognosen , enligt American Cancer Society . Dessa faktorer kan inkludera ålder, hälsotillstånd, och egenskaper tumör ( se Resurs 1 )

bröstcancer

Nästan hälften av alla åtta kvinnor kommer sannolikt att drabbas av bröstcancer under sin livstid , enligt American Cancer Institute , och hälften av alla 35 kommer troligen att dö av det ( se Resurs 2) . Dessutom i USA , är bröstcancer den näst vanligaste cancerformen ( efter hudcancer ) . Men bröstcancer kan sprida sig till andra delar av kroppen, som påverkar prognosen

Prognos och bröstcancer

För att ge en patient bröstcancer med den mest exakta prognosen för tillfrisknande --- och de bästa behandlingsalternativ. -- En läkare måste utvärdera hur långt cancern har spridit sig i bröstet liksom resten av kroppen . I själva verket , enligt American Cancer Society , kommer att känna scenen bröstcancer vara en viktig faktor i prognosen beslutsamhet .

Ibland bröstcancer skede kommit fram till genom en biopsi , en fysisk undersökning eller ett test ( så kallad klinisk fas ) . Andra gånger är det kommit fram till genom testresultat tillsammans med själva operationen ( sk patologiska stadiet ) .

prognos och Cancer Stage Klassificering

Den amerikanska kommittén för cancer ( AJCC ) krediteras med att utveckla bröstcancer klassificeringssystem TNM ( tumör , noder , metastaser ) . Detta system används för att hjälpa till att analysera bröstcancer med tumörstorlek (T ) , om den har infiltrerat lymfkörtlar --- och hur många lymfkörtlar har smittats om den har (N ) , samt dess erkända sprids till organ inom kroppen ( M) .

Letters ( TNM ) och siffror ( etapp 0 , 1, 2 , 3 och 4 ) används i detta klassificeringssystem och läkare stöd i att klassificera varje typ och stadium av bröstcancer . Till exempel , bokstaven M och steg IV representerar bröstcancer som har spridit till ett organ i kroppen , som i lungorna.

Prognos Faktorer och giltighet

Men bara veta scenen bröstcancer är inte alla läkare kommer att överväga att bestämma om en patients prognos vid bröstcancer som har spridit sig till lungorna eller någon annanstans. Läkare i allmänhet också beakta andra faktorer också (ålder , allmänna hälsa , tumör egenskaper ) innan du gör en prognos , särskilt för bröstcancer som spridit sig till lungorna.

Prognos

American Cancer Society listor bröstcancer som sprider sig i lungan ( eller något annat organ ) som ett steg IV cancer --- och den typen av cancer har uppskattningsvis fem års överlevnad på 20 procent , enligt National Cancer Institute 's övervakning, epidemiologi , och slutresultatet ( SEER ) .

Men en individ kan ha en bättre prognos än denna 1988-2001 databas -genererad statistik , enligt American Cancer Society . Detta beror på att läkarna inte göra prognos baserad på statistik , de gör det baserat på många faktorer, och varje individs fall ( och cancer egenskaper ) är annorlunda .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.