vad är skillnaden mellan steg 2 och steg 3 bröstcancer ?

Bröstcancer är iscensatt på en skala från 0 till IV . Scener IIA, IIB , IIIA , IIIB och IIIC tumörer oro som har spridits utanför den ursprungliga platsen , men har inte metastaserat , vilket innebär att de inte har spridit sig till andra organ . Skillnaderna mellan dessa stadier avser storlek, läge och hur cancer sprider

steg III A

Om tumören är 0 till 2 cm i storlek , har det bara sprids ett till tre axillary lymfkörtlar , som är belägna i armhålan , och små mängder av cancer kan hittas på inre bröst lymfkörtlar , som är inne i bröstet , nära bröstbenet . Om tumören är större än 2 cm i storlek , har det inte spridit sig till någon axillary lymfkörtlarna .

Stage IIB

I det här skedet kan tumören vara större , mellan 2 och 5 cm i storlek . Om så är fallet , har det bara sprids ett till tre axillary lymfkörtlar , och små mängder av cancer kan hittas på inre mammary lymfkörtlar . Om tumören är större än 5 cm i storlek , har det inte spridit sig till någon axillary lymfkörtlar och växer inte i bröstkorgen eller på huden .

Steg IIIA

I det här skedet kan tumören vara över 5 cm i storlek , men om så är fallet, innebär det inte växer in i bröstväggen eller huden och har spridit sig från en till nio axillary lymfkörtlar eller till den inre mammary lymfkörtlarna . Om tumören är 0 till 5 cm i storlek , har det spridit sig till 5-9 axillary lymfkörtlar eller har större inre noder mammary lymfan .

steg III B

Denna etapp inleds steg, där cancern har vuxit till bröstkorgen eller hud . Tumören har antingen sprida ett till tre axillary lymfkörtlar och /eller spridning i små mängder för den inre noder mammary lymfan , eller om den har spridit sig till 4-9 axillary lymfkörtlar eller förstoras den inre mammary lymfkörtlar .

Stage IIIC

Tumören är valfri storlek och har spridit sig till 10 eller fler axillär lymfkörtlar , har spridit sig till lymfkörtlarna under eller över nyckelbenet , och /eller involverar både axillär och inre juver lymfkörtlar . Detta är det sista steget används för att beskriva bröstcancer som inte har spritt sig till andra stora organ .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.