ventrikelcancer hos barn

Gastric cancer är cancer som uppstår i magen , en del av matsmältningssystemet. Många typer av magcancer tros ha orsakats vid gånger av en bakteriell infektion av Helicobacter pylori . Behandling med antibiotika för att eliminera denna infektion kan förebygga magsäckscancer . Denna typ av cancer är den näst vanligaste orsaken till cancerrelaterade dödsfall i världen , men det är sällsynt hos barn

Symtom

ventrikelcancer ger symtom som kan vara svåra att diagnostisera , särskilt hos barn. Magont med en dålig aptit kan feldiagnosticeras eller ignoreras när den inte svår . När viktminskning börjar privatperson kan bli anemisk . Andra symtom som illamående , kräkningar och en förändring i tarmrörelser återigen kan hänföras till en icke närstående sjukdom , t. ex. influensa . Tidig upptäckt är avgörande för att bota denna sjukdom . Konsultera en läkare om ett barn uppvisar något av ovanstående symtom i mer än ett par dagar.

Behandlingar

Kirurgi ( avlägsnande av en del av magsäcken eller i sällsynta fall , hela magen ) är det mest effektiva metod för behandling av magsäckscancer . När tumörer har spridit sig utanför i magen , blir behandlingen svårare . Ta bort alla i de drabbade områdena kan inte vara möjligt, så strålning och kemoterapi kan också användas för att behandla de kvarvarande cancer . Alla dessa behandlingar har biverkningar som kan vara allvarliga , men kan ofta hanteras .

biverkningar

Bukkirurgi medför en risk för infektioner under hela läkningsprocessen. Borttagning av hela eller delar av magsäcken kommer även att skapa ett behov av att ändra kostvanor . Om endast en del av magsäcken tas bort patienter kommer så småningom att kunna äta normalt , men mindre portioner kommer att minska eventuella magbesvär . Mindre portioner ätit ofta kommer hjälpa till att hantera symtom såsom upprörd mage från gallan säkerhetskopiera upp i matstrupen .

fullständigt avlägsnande av magsäcken kommer att kräva patienter att väsentligt ändra sin kost . Ytterligare näringsmässiga riktlinjer kommer att tas emot från den läkare eller en dietist , eftersom varje enskild patient har olika behov och ett barn kommer att ha näringsbehov specifika för att bibehålla normal tillväxt. Patienter utan en mage kommer inte att kunna absorbera B12 och med regelbundna skott att bevara friska blod och nerver .

Biverkningar av strålning för magcancer är illamående , kräkningar och diarré. Dessa symtom kan behandlas med medicinering och kost . Hudreaktioner och trötthet är också vanliga. Cytostatika skapar liknande biverkningar som det dödar den snabbast växande celler i kroppen . Dessa inkluderar magslemhinnan , hår och blodkroppar . Symtomen försvinner när behandlingen är avslutad.

forskning

Forskning pågår i diagnos och behandling av ventrikelcancer av sådana organisationer som American Cancer Society och StJude 's Hospital . Dessa organisationer är att utveckla nya former av kirurgi för att minska återhämtningstiden och mer specifika läkemedel . Förekomsten av magsäckscancer hos barn är sällsynt , så information om de långsiktiga effekterna av dessa nya behandlingar är ännu inte tillgängliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.