effekterna av cytostatika på neuroblastom

Enligt American Cancer Society , är neuroblastom en form av cancer som oftast drabbar barn under 10 års ålder . Neuroblastom finns inom nervceller som ännu inte har utvecklats . Man tror att många barn utvecklar cancer på grund av en genetisk mutation som inträffar under utvecklingen inom livmodern . Om ditt barns läkare beslutar att använda kemoterapi som en form av behandling kan många faktorer tas med , såsom att minska storleken på ditt barns tumör

Vad är kemoterapi

Cytostatika är användningen av cancer narkotikabekämpning som syftar till att specifikt döda cancerceller . De flesta barn som genomgår cytostatikabehandling kommer att få mediciner via en intravenös infart . Cytostatika kan ges i en cocktail av kemoterapeutiska läkemedel . Enligt American Cancer Society , droger som cisplatin, cyklofosfamid , doxorubicin och etoposid kan kombineras och ges till ditt barn . Kombination kemoterapeutiska läkemedel ges vanligen för en mer aggressiv metod för behandling av cancer .

Hur Cytostatika fungerar

När cytostatika administreras genom en IV, cellgifter gå till jobbet genom att ange ditt barns blodomloppet. De läkemedel cirkulerar sedan genom kroppen att krossa alla cancerceller . Men kemoterapi har också en baksida-de mediciner kan angripa friska celler , vilket resulterar i många biverkningar

Varför är det gjort

Om ditt barns cancer är minimal , kan kemoterapi användas som en huvudsaklig form av behandling för att döda . cancerceller . Om ditt barn har en tumör som är betydligt större och kan inte helt bort med kirurgi , kemoterapi kommer att ges till krympa den . När detta är gjort , den återstående tumören och en del av frisk vävnad som omger den kan tas bort . Cytostatika kan också användas som en form av palliativ vård och lindra symtom .

Stamcellstransplantation

Om höga doser av kemoterapi är skyldiga att bekämpa ditt barns tillstånd , kan han lida benmärgsskador och kräver ett blodstamceller cell transplantation . Stamceller skördas från blodet , och när ditt barn är att fånga upp och cancer är i remission , transplanteras tillbaka till ditt barn . Givare stamceller kan också användas .

Cytostatika Effekter

Håravfall kan vara en av de vanligaste biverkningarna orsakade av cellgiftsbehandling . Ditt barn kan också lider av illamående och kräkningar, svår trötthet , blåmärken , irritabilitet , aptitlöshet och viktminskning , smärta och feber . Du kanske också vill överväga eventuella varaktiga effekter från cellgiftsbehandling . Enligt Mayo Clinic , kan dessa inkluderar infertilitet , frågor njur-och nervskador .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.