kan cellgifter skada magslemhinnan ?

Kemoterapi är normalt används för behandling av cancer utan hänsyn till dess inverkan på kroppen som helhet . Ett orosmoment är magen och effekterna av kemoterapi -inducerad illamående

Funktion

Den specifika funktion av kemoterapi är att hindra tillväxt och spridning av tumörer . För detta ändamål arbetar kemoterapi för att förstöra cancerceller i kroppen .

celltyper

Vid behandling av cancer , kemoterapi gör ingen åtskillnad mellan normala och onormala celler . Målet med kemoterapi är att förstöra alla onormala celler medan de gör så lite skada på resten av kroppen som möjligt .

Effekter

I låg dos kemoterapi är lite skador på kroppen . Ges tillräckligt med tid , kommer kroppen att reparera sig själv.

högdos kemoterapi är den form av behandling som mest förknippas med håravfall , illamående och kräkningar . Det är denna ständiga rensning av magen som kan göra stor skada på slemhinnan i magen .

Överväganden

magslemhinnan är överdragna med slem , som ständigt bearbetas och ersättas med kroppen . Cytostatika kan minska mängden slem göra skada på magen mer sannolikt .

Förebyggande /Lösning

Diskutera anti-illamående medicin med din onkolog . När illamående avtar , försök att äta magen lugnande livsmedel såsom mejeriprodukter . Dessa livsmedel kommer att hjälpa din mage ersätta slem snabbare .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.