rekommenderas behandling för skivepitelcancer

Skivepitelcancer är en vanlig mängd av hudcancer som kan behandlas framgångsrikt om de diagnostiseras och behandlas tidigt . Många behandlingsalternativ finns för denna typ av hudcancer , såsom kirurgi, kemoterapi , fotodynamisk terapi och strålbehandling. diskutera behandlingsalternativ med din läkare

Definition

Cancer. net påpekat att läkarna diagnostisera fler än en miljon fall av hudcancer varje år i Amerika , vilket gör det den vanligaste cancerformen . Skivepitelcancer fått sitt namn från det platta skivepitelceller av huden. Det är den näst vanligaste typen av hudcancer och kan orsakas av överdriven solexponering samt uppstår i brända , kemisk-skadad eller strålning-exponerad hud , enligt Cancer. net

kirurgiska alternativ

Det mest vanligt alternativ för skivepitelcancer är operation , och det finns många sorter som är beroende på storleken och placeringen av cancer . Många kan göras med bara lokalbedövning . Excision innebär att använda en skalpell för att skära ut cancer . I Mohs mikrografisk kirurgi , tar bort en kirurg tunna skikt av hud och omedelbart undersöker dem i mikroskop . På så sätt kan cancern tas bort samtidigt som störande så lite frisk hud som möjligt . Electrodessication och skrapning används på mindre karcinom , denna teknik använder en skalpell för att ta bort cancer och en elektrisk ström för att stoppa blödning och döda eventuella kvarvarande cancerceller . Kryokirurgi använder flytande kväve för att behandla små eller tidigt karcinom , som också kan behandlas med laserkirurgi .

Cytostatika

Aktuellt kemoterapi använder cytostatika appliceras direkt på huden , vilket kan vara användbart om cancern dyker upp på flera platser , eller om den är för stor för operation , uppger National Cancer Institute . Vissa biverkningar är möjliga , inklusive Sun känslighet , klåda , väller eller utslag . Systemisk kemoterapi är mindre vanliga , mest bara i de fall där skivepitelcancer har spridit sig till lymfkörtlarna eller avlägsna organ , enligt American Cancer Society .

fotodynamisk behandling

Fotodynamisk terapi används i cancer nära eller på hudens yta . Denna behandling använder en kemisk används på eller injiceras i cancer . Denna kemikalie är en photosensitizer som är känslig för en speciell ljuskälla . Ljuskällan är senare syftar till det behandlade området. Den kemiska reagerar och förstör cancerceller . Denna behandling kan orsaka vissa biverkningar, såsom sveda, rodnad eller stickande känsla , samt några milda ärrbildning . Enligt National Cancer Institute , kan huden vara känslig för solen eller starkt ljus och kommer att kräva extra skydd efter behandling under minst 6 veckor .

Strålbehandling

Strålbehandling är inte en vanlig behandling för de flesta hudcancer , även om den kan användas i fall där verksamma på cancer skulle vara svårt , t. ex. hos äldre patienter, eller att det skulle lämna ett ärr , såsom i ansiktet , säger American Cancer Society . Den kan också användas i fall där kirurgi inte ta bort hela cancer eller om cancern återkommer . National Cancer Institute anger att biverkningarna är vanligtvis milda och inkluderar torra , ömma , eller röd hud på behandlingsstället .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.