tidiga tecken och symtom på livmoderhalscancer

Livmoderhalscancer är en följd av ovanliga celltillväxt över livmoderhalsen-den smala änden av livmodern som öppnar i den övre delen av slidan . I ett tidigt skede , påverkar celltillväxt normalt det översta lagret av celler i livmoderhalsen och är nästan 100 procent botas . medan den pågår till djupare cellager , chanserna för att stoppa den sjunka

Betydelse

Nästan 13. 500 kvinnor diagnosen livmoderhalscancer varje år och nästan 4. 500 av dessa kvinnor kommer att dö eftersom sjukdomen diagnostiserades för sent .

vikten av tidig upptäckt

Livmoderhalscancer är nästan helt botas om diagnosen ställs i ett tidigt skede och behandlas snarast. Ett onormalt Pap-test är oftast det bästa och första sättet att upptäcka något är fel . Dödligheten för livmoderhalscancer har minskat med 75 procent sedan Livmoderhalsprover började .

Symtom

En onormal Pap-test resultat kan anses vara det första symtomet på livmoderhalscancer. Medan den pågår , kan kvinnor märker oregelbundna blödningar , bäckensmärta , blödning vid samlag eller ovanliga flytningar .

kvinnor som riskerar

Kvinnor som inte ser en gynekolog regelbundet i riskzonen , tillsammans med dem som röker eller har sexuellt överförbara sjukdomar. African American kvinnor löper dubbelt så stor risk att utveckla livmoderhalscancer .

Behandling

Livmoderhalscancer kan behandlas med Loop elektrokirurgiska excision förfarande ( eller LEEP ) och conization , hysterektomi , cryosurgery eller diatermi .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.