typer av T- cellslymfom

Lymfom är cancer i lymfocyterna --- vita blodkroppar som skyddar kroppen från sjukdom . B- celler, T-celler och naturliga celler mördare är alla lymfocyter , och eventuella cancer av dessa celler anses vara ett lymfom

Fakta

" T- cellslymfom "är den allmänna term som används när T- celler omvandlas till cancerceller. En cancersvulst kan uppstå i hela kroppen , men platsen bidrar till att avgöra vilken typ av T- cellslymfom utvecklas.

Hud

kutant T-cellslymfom finns i huden . Den vanligaste av dessa är mykos fungoides , som kan likna psoriasis i tidigare skeden och måste diagnostiserad med biopsi .

Blood

leukemiska T- cellslymfom finns i blodet. Denna grupp omfattar vuxna T- cellslymfom /leukemi . Ett virus kan orsaka detta lymfom , vilket är mycket ovanligt för cancer .

lymfkörtlar

nodal T- cellslymfom finns i lymfkörtlar --- organ i lymfsystemet . Eftersom cancer gömmer sig i lymfkörtlarna , är det ofta inte upptäcks förrän det är i ett senare skede .

extranodal

extranodal T- cellslymfom återfinns utanför huden , blodet och lymfsystemet . Detta inkluderar enteropati typ lymfom , som finns i tarmarna , och hepatosplenärt T- cellslymfom , som finns i levern och mjälten .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.