astrocytom hos vuxna

Även kallad gliom , är astrocytom en typ av cancer tumör i hjärnan som svarar för cirka 8,5 procent av alla hjärnans cancer , enligt American Society of Clinical Oncology . Medan astrocytom är en av de vanligaste typerna av hjärnan cancer hos barn , tumörerna påverkar även vuxna

Identification

astrocytom är cancerogena knutor som bildas i gliaceller eller astrocyter i din hjärna . Dessa celler är ansvariga för nervcell hälsa och väl fungerande i hela kroppen och oftast utvecklas i tallkottkörteln hos vuxna .

Typer

astrocytom ges ett betyg eller steg från en till fyra baseras på tumörens storlek och hur snabbt det växer .

Symtom

Symtom på en astrocytom hos vuxna innefattar avvikande kroppshållning, minskade känslan begränsad till en del av kroppen , dubbel eller försämrad syn , svåra humörsvängningar, huvudvärk , hörselnedsättning , minnesförlust , kramper , problem tal , kräkningar och svaghet .

Behandling

När astrocytom är i en plats där de kan tas bort , läkare använda kirurgi för att behandla cancer . Strålning och kemoterapi används också i vissa fall se till att alla cancer togs bort eller i de fall där kirurgi är inte ett alternativ .

Prognos

Den femåriga överlevnaden för astrocytom hos vuxna är cirka 40 till 60 procent , enligt Cancer Research UK .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.