hur man kan återställa energi efter strålbehandling

Strålning behandlingar är det ibland nödvändigt att döda cancerceller och förhindra att sjukdomen sprids. Tyvärr , de behandlingar döda celler bra också. Detta orsakar en lång rad biverkningar inklusive håravfall , illamående och kräkningar , hals förändringar och trötthet . Trötthet är en av de mest långlivade och vanligaste biverkningarna av strålterapi . Det kan finnas kvar från sex veckor till ett år efter behandlingen. Med lite kunskap kan du hantera din trötthet och återvinna energi att ta tillbaka ditt liv .
1 .
Bestäm orsaken till trötthet . Bristen på energi har alltid en bakomliggande orsak såsom anemi , brist på fysisk aktivitet , oro , depression och infektion . Det är svårt att veta vilken är den underliggande orsaken till ditt tillstånd, men att pröva din livsstil kan ge dig en ledtråd .
2 .
Sov minst åtta timmar per natt och ta tupplurar under dagen. Din kropp är uttömd från de behandlingar och behöver tid att återhämta sig. Håll tupplurar under en timme , och de ger dig en energikick .
3 .
motion varje dag . Fysisk aktivitet kan hjälpa dig att sova på natten om du inte kan . Överdriv inte. Ta halvtimme promenader eller göra yoga och din energi nivå kommer att förstärkas för dagen . Motion kan också hjälpa till med depression och ångest.
4 .
Ät små måltider med jämna mellanrum. En bieffekt av strålning behandlingar är att du förlorar aptiten och ibland blir anemisk . Du får inte vara hungrig , men du måste äta för att återfå din energi . Ställ fem gånger om dagen som du vill äta och äta en liten måltid vid varje sammanträde . Håll dina måltider hälsosamma med mycket frukt, grönsaker , protein och järn .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.