icke kirurgisk behandling av lungcancer

Lungcancer kännetecknas av ohämmad tillväxt av celler i lungorna . National Cancer Institute rapporterar att cirka 225. 000 fall diagnostiseras årligen i USA . Inga fullständiga botemedel mot lungcancer finns , men många icke -kirurgisk behandling metoder som finns tillgängliga som effektivt hämmar förökningen av cancerceller

typer av icke-kirurgiska behandlingar

Det finns nyare läkemedel som används i begränsad omfattning för att behandla vissa former av lungcancer . Men kemoterapi , hormonbehandling och strålbehandling är några av de vanligaste administrerade icke-kirurgisk behandling former . Dessa behandlingar hjälper i döda maligna celler och därmed förhindra deras metastasering .

Varaktighet

Varaktigheten för administration av ovan nämnda behandling former skiljer sig åt beroende på spridning av cancer i kroppen . Men i de flesta fall kemoterapi sessioner hålls med jämna mellanrum under loppet av tre-fyra månader, medan strålbehandling sessioner hålls regelbundet för en- två månader .

förmåner och fördelar

icke-kirurgisk behandling metoder är fördelaktiga för äldre patienter och till dem som inte kan opereras för att ta bort cancerceller på grund av hjärtsjukdomar och andra sjukdomstillstånd .

biverkningar

Håravfall , minskad aptit , trötthet och trötthet , och hudinfektioner är några vanliga biverkningar relaterade till kemoterapi och strålbehandling .

varningar

Samtidigt som genomgår strålbehandling och kemoterapi du kan få råd av din läkare för att undvika exponering för sol strålning och miljögifter och föroreningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.