tjocktarmscancer orsaker och behandling

Colon cancer kan drabba både män och kvinnor. Det är ofta ärftlig , men människor utan en släkthistoria av tjocktarmscancer kan också vara i riskzonen för det villkor

Definition

Colon cancer definieras som cancer i tjocktarmen , i nedre delen av matsmältningssystemet.

Orsaker

Även om orsakerna till tjocktarmscancer är oklara , experter säger att det uppstår när friska celler i tjocktarmen har förändrats. Dessutom spelar livsstil en roll i tjocktarmscancer. Om du har en dålig kost eller är inaktiv , kan du vara mer mottaglig för sjukdomen .

Symtom

Några symtom på tjocktarmscancer inkluderar förändringar i tarmrörelser , blödningar , förstoppning , svaghet och viktminskning.

At Risk Människor

Människor som är i riskzonen för tjocktarmscancer ingår afro- amerikaner , personer äldre än 50 år , de som är överviktiga och de som har en familjehistoria av cancer i tjocktarmen.

Behandling

Behandling av tjocktarmscancer beror till stor del på hur långt cancern har utvecklats . De tre huvudsakliga behandlingar är strålning , cellgifter och kirurgi. Kirurgi används för människor som är i ett tidigt skede av tjocktarmscancer. Om tjocktarmscancer är liten , är denna typ av behandling som används . Cytostatika använder läkemedel som används för att förstöra de celler som orsakar cancer, och strålbehandling används för att döda celler som fortfarande kan förekomma efter operation .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.