behandling och kliniska prövningar för lungcancer

Lungcancer kännetecknas av okontrollerad spridning av celler som kantar lungorna . Även om det inte finns någon fullständig bot för sjukdomen , behandlingsalternativ och många kliniska prövningar finns tillgängliga för att effektivt begränsa spridningen av cancer

Traditionella behandlingsmetoder

resektion eller kirurgiskt avlägsnande av den berörda delen av lungorna är den vanligaste administreras behandlingsform som används mot lungcancer . I de fall det finns en risk återfall av cancer , läkaren kan även rekommendera chemoembolization (kemoterapi ) och strålbehandling för att förstöra cancerceller.

Behandling Längd

chemoembolization brukar ägnas regelbundet i ungefär fyra månader , medan du är utsatt till strålbehandling på regelbunden basis för ungefär en månad eller två .

överlevnaden

National Cancer Institute rapporterar att den genomsnittliga femårsöverlevnaden i lungcancer är 15,6 procent .

klinisk prövning

Kliniska prövningar är medicinska studier som ger patienter en chans att få behandlingsmetoder inte tillgänglig för massorna och övervakas om sina framsteg . Den federala regeringen har en webbplats som erbjuder en sökmotor för den mest aktuella kliniska studier över hela landet på clinicaltrials. gov .

Förebyggande /Lösning

Förebyggande åtgärder som du kan ta inkludera sluta alkoholkonsumtion och rökning, minska och undvika exponering för miljöföroreningar , bland annat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.